Times of Suriname

Raadsvrouw vraagt vrijspraak voor vader

-

PARAMARIBO – Advocaat Therese Roos vroeg maandag aan de rechter om Oscar H vrij te spreken van de beschuldig­ing van het seksueel misbruiken van zijn dochtertje van een jaar en negen maanden.

Officier van justitie Shanta Mahadew heeft reeds vier jaar celstraf geëist.

Roos gaf aan dat de aangeefste­r, de moeder van het meisje, bij de aangifte niet precies wist op welke dag in juli 2019 zij de verdachte in de woonkamer aantrof met haar dochtertje op zijn schoot. Zij kwam toen uit bad. Haar zoon was ook in de woonkamer.

Vanwege het feit dat Oscar H geschrokke­n was, het geslachtsd­eel van het meisje anders rook dan normaal en ook pijn deed bij het baden en het kind ook niet normaal liep en huilde, vermoedde de moeder dat de man iets vreemds had gedaan met haar dochtertje. “De verdedigin­g stelt hiertegeno­ver dat het geen abnormaal verschijns­el is binnen een gezin dat een vader zijn heel jong kind op zijn schoot heeft, maar het wel abnormaal is wanneer de aangeefste­r die de moeder is, het elke keer weer toeliet dat de verdachte met het kind in de woonkamer alleen was, wanneer zij nog in bed of aan het baden was. Ondanks het feit dat de aangeefste­r zelf aangeeft dat de verdachte steeds schrok als zij hem betrapte met zijn eigen dochter op zijn schoot en haar vermoedens had.” Roos verzocht ook rekening te houden met het feit dat deze verdachte een first offender is en een positieve proceshoud­ing heeft getoond. Zij vroeg de verdachte die al op vrije voeten is, een kans te geven en hem een zodanige straf op te leggen dat hij op vrije voeten blijft. De verdachte is operator in de houtsector en zorgt nog steeds voor zijn gezin, ondanks het feit dat de aangeefste­r hem beschuldig­d heeft van ontucht. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname