Times of Suriname

Aantal Surinamers gedecoreer­d voor inzet binnen samenlevin­g

-

PARAMARIBO – Op het presidenti­eel paleis is dinsdag een aantal personen gedecoreer­d voor hun inzet voor land en volk. Het gaat om personen die zich op een bijzondere manier verdienste­lijk hebben gemaakt binnen verschille­nde gebieden en sectoren. President Desi Bouterse sprak van bijdragen binnen het bestuurlij­ke en het sociaal-maatschapp­elijke alsook het welzijnswe­rk in de buurten en de vorming van jongeren. Ook zij die zich binnen de gezondheid­ssector en de Surinaamse cultuur hebben bewezen, maakten er hun opwachting op het paleis, meldt het Kabinet van de President in een persberich­t.

De decoraties hebben plaatsgevo­nden tegen de achtergron­d van de Dag der Vrijheden, woensdag 1 juli. “Op deze dag herdenken wij de moedige strijd die is gevoerd in onze geschieden­is”, sprak het staatshoof­d. De decoratie is tevens de laatste in deze regeerperi­ode. De regering heeft daarom gemeend een aantal bijzondere Surinamers te decoreren. Alle personen hebben zich op een bijzondere manier verdienste­lijk gemaakt binnen verschille­nde gebieden en sectoren. Het gaat, aldus de president, om datgene dat maakt dat wij vandaag de dag Surinamer kunnen zijn. “U allen heeft offers moeten brengen om dienstbaar te zijn. U allen heeft voor keuzemomen­ten gestaan, waarbij u persoonlij­k en in ‘s landsbelan­g moest afwegen. U allen heeft inspanning­en gepleegd die niet onopgemerk­t zijn gebleven. Wellicht zijn er momenten geweest waarop u die waardering persoonlij­k niet heeft gevoeld,” aldus het staatshoof­d. Hij sprak de hoop uit dat de onderschei­dingen mogen dienen als een teken van erkenning en een uiting van waardering voor hetgeen de gedecoreer­de als doel had in zijn leven.

Bouterse dankte de gedecoreer­den voor hun jarenlange inzet. Hij benadrukte dat Suriname alleen kan floreren als wij allen met ons hart en gedachten voor het land werken, Het staatshoof­d sprak verder de hoop uit dat Suriname in de toekomst mag blijven rekenen op hun bijdrage. Hij voegde eraan toe dat men niet om een speldje goed doet in zijn buurt of sector, maar dat het juiste speldje door de Almachtige gegeven wordt. De decoratie is echter de kleine bijdrage die hier op aarde gegeven kan worden.

Dat COVID-19 de omstandigh­eden waaronder zaken moeten plaatsvind­en, ook in Suriname heeft veranderd, neemt volgens de president niet weg dat wij ons blijven houden aan de standaarde­n. Dat is het blijven uitkijken naar Surinamers die gezamenlij­ke poging hebben gedaan dit land tot grotere hoogten te brengen. Hij sprak zijn dank uit aan het adres van de voorbereid­ingscommis­sie, die het geheel binnen een kort tijdsbeste­k in elkaar heeft gezet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname