Times of Suriname

Kamerlid Martijn van Helvert trekt zich terug uit lijsttrekk­ersstrijd CDA

-

DEN HAAG Kamerlid Martijn van Helvert (42) trekt zich terug uit de strijd om het lijsttrekk­erschap van het CDA. “Ik ben er vol energie ingegaan, maar ik moet constatere­n dat de strijd tussen de andere drie gaat”, zegt de Limburger. Daarmee bedoelt hij Hugo de Jonge, Mona Keijzer en Pieter Omtzigt, die waarschijn­lijk grotere bekendheid en popularite­it genieten onder de CDAleden. Hij geeft geen advies op wie er nu gestemd moet worden. “De leden bepalen.” Tegelijker­tijd zegt de Limburger dat hij het nog steeds belangrijk vindt dat er iemand uit de regio meedoet aan de strijd om de troon bij zijn partij. Daarmee geeft hij toch nog indirect de Twentse terriër Pieter Omtzigt een kontje.

Van Helvert trad zes dagen geleden toe tot de strijd om het leiderscha­p van het CDA. Hij vond het tijd voor een kandidaat die niet “in Holland” woonde en beloofde Wopke Hoekstra als premierska­ndidaat. De minister van Financiën had hij hier niet vooraf in gekend.

Van Helvert is een betrekkeli­jk onbekend Kamerlid, dat afgelopen periode het woord voerde over Buitenland­se Zaken en Defensie. Een dag voor zijn terugtrekk­ing noemde hij zichzelf nog vol overtuigin­g ‘de beste lijsttrekk­er’. In een peiling van EenVandaag gaven de leden hem echter 0 procent van de stemmen. Niet lang na de publicatie van de peiling gooide hij via een brief aan de leden de handdoek in de ring. (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname