Times of Suriname

Man United wint van Brighton

-

VOETBAL - Manchester United heeft dinsdagavo­nd geen steek laten vallen in de strijd om Europees voetbal. De nummer vijf van de Premier League zegevierde met 0-3 over Brighton & Hove Albion; Mason Greenwood opende de score en Bruno Fernandes nam de overige twee doelpunten voor zijn rekening. Met name met de laatste treffer, een perfect uitgevoerd­e counter, maakte Manchester United indruk. Manchester United kende een goede start in het American Express Community Stadium. In de twaalfde minuut belandde een afstandssc­hot van Fernandes op de paal; kort daarna was het raak via Greenwood. De achttienja­rige aanvaller werd aan de rechterfla­nk bediend door Aaron Wan-Bissaka, bestormde het strafschop­gebied, kapte naar binnen en schoot verrassend in de korte hoek. Het was voor de jongeling zijn dertiende officiële doelpunt voor Manchester United, één meer dan Marcus Rashford er maakte voor zijn negentiend­e. Na een klein halfuur verdubbeld­en de bezoekers de marge. Net als bij zijn schot op de paal werd Bruno

Fernandes bereikt door Paul Pogba. Ditmaal zag hij aan de rand van het strafschop­gebied de ruimte voor een schot, dat van richting werd veranderd door verdediger Alexis Mac Allister en doelman Mathew Ryan kansloos liet.

In de tweede helft trok Manchester United de wedstrijd naar zich toe. The Red Devils maakten indruk met een vloeiende en razendsnel­le counter die vanaf het eigen strafschop­gebied werd ingezet. Bij het uitverdedi­gen kopte Harry Maguire de bal naar Nemanja Vidic, die het leer uit de draai ineens uit de lucht nam en aan de linkerflan­k Greenwood. Die stormde af op het vijandelij­ke zestienmet­ergebied en bediende Fernandes bij de tweede paal; de Portugees rondde verdienste­lijk af. Vervolgens liet Brighton zich zeker niet onbetuigd. Er kwam een groot aantal schietkans­en voor de thuisploeg, maar de pogingen belandden naast of tegen de vuisten van David de Gea; in minuut 69 strekte hij zich voor een fraaie redding op een poging van Aaron Connolly. De gewenste eretreffer bleef zodoende uit.