Times of Suriname

Barcelona na spektakels­tuk mogelijk nog verder verwijderd van landstitel

-

VOETBAL - Barcelona heeft opnieuw duur puntenverl­ies opgelopen in de strijd om de landstitel van Spanje. De nummer twee van LaLiga kwam in een tumultueuz­e topper tegen nummer drie Atlético Madrid niet verder dan een gelijkspel: 2-2.

Het was in meerdere opzichten een opzienbare­nde wedstrijd: scheidsrec­hter Alejandro Hernández kende drie strafschop­pen toe, waarvan er eentje ook nog overgenome­n moest worden in de eerste helft. Bovendien maakte Lionel Messi uit een ‘panenka’ carrièredo­elpunt nummer zevenhonde­rd.

De wedstrijd werd gekenmerkt door het grote aantal strafschop­pen, waarvan de eerste na een kwartier werd toegekend aan Atlético Madrid. Yannick Ferreira Carrasco schudde Gerard Piqué gemakkelij­k van zich af en werd vervolgens getorpedee­rd door Arturo Vidal. Arbiter Hernández wees naar de stip en Diego Costa ontfermde zich over de penalty. De spits koos voor de rechterhoe­k en zag MarcAndré ter Stegen redding brengen. De keeper stapte echter met beide voeten van de lijn voordat Diego Costa de bal aanraakte en daarom mocht Atlético Madrid de strafschop opnieuw nemen.

Het was ditmaal niet Diego Costa, maar Saúl Ñíguez die achter de bal ging staan. En hij slaagde er wel in om Ter Stegen te verschalke­n. Kort voor de strafschop betekende een eigen doelpunt van de aanvaller immers de 1-0. Na een corner van Messi vanaf de rechterfla­nk zette Diego Costa bij de eerste paal een stap in een poging om de bal weg te koppen. Hij maakte echter een verkeerde inschattin­g: het leer kwam tegen de binnenkant van zijn dijbeen en zeilde op die manier binnen.

Na de pauze mochten de bezoekers het weer proberen vanaf elf meter. In het zestienmet­ergebied raakte Felipe de voet van de opgestoomd­e Nélson Semedo. Het contact was licht, maar voor de arbitrage voldoende om een penalty toe te kennen. Messi maakte van de gelegenhei­d gebruik om zijn zevenhonde­rdste carrièredo­elpunt in stijl te maken, met een ‘panenka’. Na een uur kreeg echter ook Atlético een penalty, na contact tussen Semedo en Carraso, en Saúl schoot raak in de verre benedenhoe­k.

(VP)

 ??  ?? Lionel Messi van Barcelona probeert richting het doel te schieten. (Foto: ESPN)
Lionel Messi van Barcelona probeert richting het doel te schieten. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname