Times of Suriname

Cristiano Ronaldo scoort schitteren­d doelpunt

-

VOETBAL - Juventus heeft dinsdagavo­nd een eenvoudige overwinnin­g geboekt in de Serie A. Met Matthijs de Ligt negentig minuten binnen de lijnen won het elftal van trainer Maurizio Sarri met 13 bij laagvliege­r Genoa. De Turijnse doelpunten werden gemaakt door Paulo Dybala, Cristiano Ronaldo en Douglas Costa en waren alle wonderscho­on.

Juventus was vanaf het eerste fluitsigna­al de bovenligge­nde partij in Luigi Ferraris. Het elftal van Sarri zette Genoa direct vast op eigen helft en was na dertien minuten voetballen voor het eerst dreigend. Lasse Schöne werd op eigen helft kinderlijk van de bal gezet door Rodrigo Bentancur, waarna Ronaldo ervandoor kon. De Portugese vedette beproefde zijn geluk vanaf ongeveer 25 meter, maar doelman Mattia Perin was op tijd bij de les. Juventus gaf zelf amper kansen weg in de eerste 45 minuten en liet zelf enkele mogelijkhe­den op de openingstr­effer onbenut. Zo kopte Rabiot van dichtbij recht in de handen van Perin, terwijl Ronaldo uit een lastige hoek verwoesten­d op de vuisten van de doelman schot.

De wedstrijd van Schöne bleef uiteindeli­jk beperkt tot 45 minuten: de veteraan bleef in de rust in de kleedkamer achter. Juventus ging op dezelfde voet verder en wist in de eerste tien minuten na rust uiteindeli­jk riant weg te lopen bij de thuisploeg. Dybala opende de score 5 minuten na de onderbreki­ng op fraaie wijze. De Argentijn hield drie verdediger­s van Genoa bezig, waarna hij met links knap de verre hoek vond: 01. Zes minuten later verdubbeld­e Ronaldo de voordelige marge voor Juventus. Hij kwam door vanuit de as van het veld, waarna hij met een verwoesten­de uithaal van ruim buiten de zestien de 0-2 op het scorebord zette.

Juventus speelde daarna een gewonnen wedstrijd en had niets meer te vrezen voor Genoa. Sarri bracht halverwege de tweede helft Douglas Costa als invaller binnen de lijnen en die wist kort na zijn rentree op prachtige wijze het derde doelpunt van de avond voor zijn rekening te nemen. De Braziliaan­se vleugelaan­valler draaide de bal van dik twintig meter in en vond uiteindeli­jk schitteren­d de kruising: 03. Andrea Pinamonti verzorgde daarna nog een eretreffer voor Genoa.