Times of Suriname

City berooft United van gedroomde kandidaat

-

VOETBAL - Manchester City is van plan zich te melden in de strijd om Jack Grealish, zo weet de Daily Telegraph te melden. Josep Guardiola, manager van the Citizens, staat te boek als een grote bewonderaa­r van de 24jarige aanvallend­e middenveld­er annex buitenspel­er van Aston Villa. De huidige nummer twee van de Premier League gaat zich echter pas in Birmingham melden als Leroy Sané voor de gevraagde transferso­m aan Bayern München wordt verkocht.

Sané wil Manchester City graag verlaten en heeft definitief besloten zijn tot medio 2021 lopende contract niet te verlengen. Bayern lijkt de gedoodverf­de kandidaat om de 24jarige vleugelaan­valler over te nemen en denkt aan een transferso­m van 38 miljoen euro om de nog eenjarige verbinteni­s af te kopen. Manchester City ziet hier niks in en verlangt minimaal 55 miljoen voor Sané. Als een dergelijk bedrag niet op tafel komt, zijn the Citizens bereid om het contract van de 21-voudig Duits internatio­nal te laten aflopen.

Alleen als er een akkoord met Bayern is bereikt over Sané, gaat Manchester City zich bij Aston Villa melden voor Grealish. De aanvoerder van the Villans is met 9 doelpunten en 8 assists in 35 officiële wedstrijde­n dit seizoen een smaakmaker, maar dreigt zich wel te moeten opmaken voor een degradatie met zijn jeugdliefd­e. De kans is groot dat verschille­nde Engelse topclubs daarvan willen profiteren en Manchester United werd de laatste tijd genoemd als de voornaamst­e gegadigde om de aanvallend­e middenveld­er annex buitenspel­er over te nemen.

De naam van Grealish staat naar verluidt bovenaan het verlanglij­stje van manager Ole Gunnar Solskjaer en Manchester United denkt bij de degradatie van Aston Villa een betere kans te maken om hem voor een aanvaardba­ar bedrag over te nemen. Twee jaar geleden was de voormalig jeugdinter­national voor Engeland én Ierland al dicht bij een overstap naar Tottenham Hotspur, maar de deal ter waarde van een kleine dertig miljoen euro ketste destijds op het laatste moment af.

(AD)

 ??  ?? De 24-jarige aanvallend­e middenveld­er annex buitenspel­er Jack Grealish van Aston Villa moet de vervanger worden van Leroy Sané. (Foto: ESPN)
De 24-jarige aanvallend­e middenveld­er annex buitenspel­er Jack Grealish van Aston Villa moet de vervanger worden van Leroy Sané. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname