Times of Suriname

Guardiola bevestigt transfer Sané naar Bayern

-

VOETBAL - Het afscheid van Leroy Sané bij Manchester City komt steeds dichterbij. Pep Guardiola heeft bevestigd dat de linksbuite­n op weg is naar Bayern München.

Het vertrek van Sané komt zeker niet uit de lucht vallen. Er was al een tijdje een impasse over het in 2021 aflopende contract van de 24-jarige Duitser. Man City heeft gekozen voor een vertrek deze zomer en verdient volgens Engelse media zo nog 49 miljoen euro aan de Duitse internatio­nal, exclusief bonussen. Sané gaat een vijfjarig contract onderteken­en bij de grootmacht in eigen land.

Guardiola sprak er woensdag bij zijn persmoment in aanloop naar de topper tegen Liverpool over: ‘Er zijn nog wat kleinighed­en, maar het lijkt er inderdaad op dat hij naar München gaat. We wensen hem veel succes bij zijn nieuwe avontuur bij een fantastisc­he club.’ Dat Guardiola in verschille­nde grote wedstrijde­n de vorig seizoen duidelijk niet de voorkeur gaf aan Sané, heeft een grote rol gespeeld bij de keuze van de aanvaller om te vertrekken. Raheem Sterling speelde veelal vanaf links en Guardiola zag Sané niet als een serieuze optie voor de rechterfla­nk. Dit seizoen was een kruisbandb­lessure de reden van het gebrek aan speeltijd voor de dribbelaar.

Met Sané verliest Guardiola echter wel een aanvaller van topniveau die met zijn snelheid regelmatig het verschil heeft gemaakt. Doet dat niet pijn? Guardiola: ‘Of ik teleurgest­eld ben? Hij wil zelf weg. Iedereen heeft zijn eigen leven en hij verdient het ook om verder te gaan. Ik had hem hier heel graag gehouden, maar hij heeft besloten te vertrekken omdat hij denkt gelukkig te zijn in München.’ (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname