Times of Suriname

Livorno laat tien spelers gaan

-

VOETBAL - Livorno heeft woensdag midden in het seizoen een opvallende beslissing genomen. De Serie B-club nam afscheid van maar liefst tien spelers, terwijl het nog vecht tegen degradatie.

Livorno heeft een klein wonder nodig om actief te blijven op het één na hoogste niveau. De ploeg staat met nog zeven speelronde­s te gaan op de laatste plaats met een achterstan­d van twaalf punten op de veilige zeventiend­e plek en Livorno-voorzitter Aldo Spinelli denkt niet dat dat gat wordt gedicht.

“We zitten praktisch in de Serie C dus contractve­rlengingen zouden geldverspi­lling zijn”, legt Spinelli zijn keuze uit om de aflopende contracten van tien spelers, die vastlagen tot 1 juli, niet met twee maanden te verlengen zodat ze het seizoen af kunnen maken bij Livorno. Dat betekent dat Lukas Zima,

Matías Silvestre, Federico Viviani, Luca Rizzo, Michele Rocca, Adrian Stojan, Manuel Marras, Franco Ferrari, Enrico Brignola en Robin Simovic per direct op zoek kunnen naar een nieuwe werkgever.

Livorno houdt zodoende nog maar tien spelers over in de selectie, onder wie de Nederlands­e aanvaller Sven Braken, die vorig jaar overkwam van NEC. Trainer Antonio Filippini zal daarom in de laatste zeven competitie­wedstrijde­n een beroep moeten doen op jeugdspele­rs. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA heeft de Italiaanse voetbalbon­d (FIGC) een onderzoek ingesteld naar de handelwijz­e van Spinelli. Die zou namelijk in strijd zijn met de principes van sportivite­it en eerlijkhei­d. Livorno gaat vrijdag op bezoek bij de nummer voorlaatst Trapani.

(NS)

 ??  ?? Real Madrid heeft de beste papieren om kampioen van Spanje te worden en coach Zinédine Zidane verzekert dat zijn spelers pas zullen rusten als de landstitel binnen is. (Foto: Goal)
Real Madrid heeft de beste papieren om kampioen van Spanje te worden en coach Zinédine Zidane verzekert dat zijn spelers pas zullen rusten als de landstitel binnen is. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname