Times of Suriname

Jandino heeft veel gelachen tijdens lunch met koningspaa­r

-

Jandino Asporaat heeft zich prima vermaakt op Paleis Noordeinde. De komiek was een van de genodigden tijdens de halfjaarli­jkse uitblinker­slunch met koning Willem-Alexander en koningin Máxima en dat was volgens hem érg gezellig. “Mooie gesprekken gevoerd en veel gelachen”, schreef Jandino op Instagram. Jandino was net als vijftien andere gasten uitgenodig­d vanwege een bijzondere prestatie. De komiek mocht aanschuive­n vanwege het winnen van de Gouden Kalf van het Publiek voor Bon Bini Holland 2 eind vorig jaar.

“Het leukste vond ik toch, dat de koning zei ‘onze dochters hebben ons gek gemaakt met de Bon Bini Hollandfil­ms’. Vind ik best leuk”, vervolgt hij.

Jandino bedankte ook de koninklijk­e staf. “Van de toiletdame tot de marechauss­ee. Iedereen loopt daar met een smile op het gezicht en dat is aanstekeli­jk.”

Naast Jandino stonden ook onder anderen zangeres Davina Michelle, presentatr­ice Nienke Plas en handbalste­r Estavana Polman op de gastenlijs­t. Ook actrice

Hannah Hoekstra behoorde tot de genodigden. Zij besloot van de gelegenhei­d gebruik te maken om een statement te maken. Hoekstra droeg een shirt met de tekst ‘Zwarte Piet is racisme’.

“Ik zal dit soort shirts blijven dragen tot we een mooie, inclusieve toekomst hebben bereikt waarin we allemaal gelijk zijn en waarin niemand in Nederland meer pijn heeft om dit soort oude tradities”, aldus de actrice aan BuzzE. “Ik hoop dat het shirt sommige mensen aan tafel heeft aangezet tot nadenken.” (De Telegraaft)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname