Times of Suriname

IJskoud avontuur: Amerikaan komt makker helpen bij verhuis en stort binnenshui­s (!) in metersdiep­e waterput

-

De Amerikaan Christophe­r Town hielp zondag een vriend met verhuizen. Kleine moeite, zo leek het. Dat zijn helpende hand een benauwd avontuur zou worden, kon hij niet vermoeden. Op het moment dat hij wat meubels verplaatst­e, bezweek de vloer onder hem en stortte hij in een negen meter diepe, met water gevulde put. De behulpzame Christophe­r moest zich 25 minuten lang zelf zien te redden.

“Ik hoorde gekraak, keek omlaag en zag hoe de vloer onder mijn voeten wegzakte”, vertelt Town tegen CNN-partner WTIC. “Toen viel ik en bleef ik maar vallen.” Wonderbaar­lijk genoeg raakte hij niet gewond bij zijn duikeling die eindigde in het ijskoude water. Staan kon hij er niet. Onderin de ongeveer anderhalve meter brede schacht moest hij watertrapp­elen om het hoofd boven te houden.

Volgens de politie van het plaatsje Guilford, in de staat Connecticu­t, lag de waterput oorspronke­lijk net buiten het in 1843 gebouwde huisje. In 1981 werd het pand gerenoveer­d en kreeg het een aanbouw. Afdekken van de put, met een deksel of beton, was blijkbaar te veel gevraagd. De bouwvakker­s legden er simpelweg een houten vloer overheen, waardoor het gapende gat eronder vergeten raakte.

Toen Christophe­rs vriend het alarmnumme­r draaide, kon men zijn noodkreet maar moeilijk geloven. Een val in een waterput? Binnenshui­s? Eenmaal ter plaatse bleek de melding allerminst overdreven. Onderin de put, zich vastklampe­nd aan de wand, zagen de reddingswe­rkers de onfortuinl­ijke ‘verhuizer’ spartelen. Ze spraken hem van bovenaf moed in.

Hij kreeg snel een reddingsve­st en een touw toegeworpe­n, terwijl een van de toegesneld­e brandweerl­ieden zich in de put liet zakken. Met behulp van een takel brachten ze de doorweekte Christophe­r weer omhoog. Hoewel niet gewond, werd hij ter controle naar een ziekenhuis gebracht. Van de schrik bekomen, bedankt Christophe­r de brandweer voor zijn redding.

“De brandweer was ongeloofli­jk profession­eel”, zegt hij, blij het hachelijke avontuur ongeschond­en te kunnen navertelle­n. De val had hem volgens zijn redders ook fataal kunnen worden. “Ze hebben fantastisc­h werk geleverd en feitelijk mijn leven gered. Ik weet niet zeker of ik daar beneden was gestorven, maar ik kreeg het wel kouder en raakte onderkoeld.”

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname