Times of Suriname

Scholiere vervaardig­t corona-baljurk uit 41 rollen ducttape

-

De afstuderen­de Amerikaans­e scholiere Peyton Manker zou normaal hebben gestraald op haar ‘prom’, totdat het coronaviru­s roet in het eten kwam strooien. Het schoolbal viel weg, maar toch liet de tiener de moed niet zakken. De tiener uit Sparta (Illinois) had door de quarantain­e tijd genoeg om zelf haar baljurk te vervaardig­en. Want in je adolescent­ie schitteren in galakledin­g, is iets wat niet mag ontbreken op foto’s voor het nageslacht. Ze realiseerd­e uit 41 rollen ducttape een baljurk die volledig gewijd is aan COVID-19. Een klus die haar 400 uren handwerk kostte. Mama hielp een handje. De 22 kilogram wegende jurk is Peytons inzending voor een wedstrijd van fabrikant Duck Tape (het bedrijf dat ducttape voor het eerst op de markt bracht). Zij bekronen met hun ‘Stuck On Prom’ voor het twintigste jaar op rij de beste galakledin­g die geheel gefabricee­rd is uit de stevige plakband.

Haar kleurrijke creatie eert het medische personeel dat dagelijks strijd levert aan het coronafron­t. Ook andere essentiële beroepen als supermarkt­medewerker­s, brandweerm­annen, koks en agenten worden niet vergeten. Peyton en haar klasgenote­n kregen de afgelopen maanden les via de laptop in het virtuele klaslokaal. Iets wat ze eveneens in haar jurk heeft verwerkt, net als het uitdijende virus waar iedereen voor op de loop gaat. Het ontwerp is niet volledig zonder enkele accessoire­s. Uiteraard kan een bijhorend mondmasker niet ontbreken. Het opschrift luidt ‘Flatten the curve’. Haar handtas ten slotte is het coronaviru­s zelf, of hoe het op illustrati­es de afgelopen maanden is voorgestel­d. Peytons foto’s gaan de wereld rond, waardoor ze de gedoodverf­de favoriete is voor de hoofdprijs, een studiebeur­s ter waarde van USD 10 duizend. Of ze deze in de wacht sleept, weten we op 21 juli. We duimen.

(HLN/Foto:Insider)

Het spreekt voor zich dat kleuters begeleidin­g nodig hebben als ze een zebrapad oversteken. Ukkies van de kleutersch­ool kregen wel hele bijzondere hulp.

In de Georgische stad Batumi is te zien hoe een groepje kleuters samen met twee kleuterlei­ders een zebrapad oversteekt.

Maar, niet alleen de kleuterlei­ders waken over de groep, ook een (voormalige) zwerfhond helpt mee. Al blaffend zorgde hij ervoor dat auto’s stoppen, zodat de kinderen rustig konden oversteken. Het diertje wilde zeker maken dat ze veilig waren. Volgens de kleuterlei­dster is de hond elke dag op dezelfde plek aanwezig. De aandoenlij­ke beelden werden begin dit jaar gefilmd en worden al enkele dagen massaal gedeeld op social media.

(Waar maar raar)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname