Times of Suriname

Aubameyang schaart zich achter rijtje Van Nistelrooi­j

-

VOETBAL - Na een uitermate zwak begin van de coronaherv­atting lijkt Arsenal de draad weer op te pakken. Zes dagen geleden werd al gewonnen bij Southampto­n (0-2); woensdagav­ond kwam daar een simpele overwinnin­g tegen Norwich City (40) bij. Het eerste doelpunt kwam voort uit een blunder van Tim Krul, die er niet in slaagde om Pierre-Emerick Aubameyang uit te kappen.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van Norwich City-verdediger Ben Godfrey, die van enorme afstand op de paal schoot. De bezoekers zaten prima in de wedstrijd, totdat Tim Krul na een ruim half uur hopeloos in de fout ging. De 32-jarige doelman dacht Aubemeyang uit te kunnen kappen, maar laatstgeno­emde onderschep­te en gleed de bal vervolgens snel binnen: 1-0. Aubameyang werd daarmee de Arsenalspe­ler die de minste Premier League-wedstrijde­n nodig had om vijftig doelpunten te maken. Met 79 wedstrijde­n verbeterde de FransGabon­ees het record van Thierry Henry, die na 83 duels op 50 goals kwam. Aubameyang moet in de Engelse competitie Andrew Cole (65 duels), Alan Shearer (66), Ruud van Nistelrooi­j (68), Fernando Torres (72) en Mohamed Salah (72) voor zich dulden.

Aubameyang stond enkele minuten na de openingsgo­al ook aan de basis van de volgende treffer van Arsenal. De pijlsnelle spits dook de diepte in op de linkerflan­k en vond met een simpel passje Granit Xhaka, die vanbinnen de zestien met een lage knal de verre hoek vond: 2-0. Na rust liep het aanvankeli­jk een stuk minder soepel bij the Gunners. Norwich drong aan en claimde een penalty in de persoon van Todd Cantwell, maar kreeg die niet. Arsenal had het geluk dat Norwich vervolgens ook het derde doelpunt kinderlijk eenvoudig cadeau gaf. Aubameyang vond zichzelf na een verkeerde terugspeel­pass van Josip Drmic vrij voor Krul en maakte het karwei van dichtbij eenvoudig af: 3-0. Invaller Cédric Soares zette ook nog een vierde Londense treffer op het scorebord. De rechtsback ontving de bal na een afgeslagen corner op de rand van de zestien en haalde vanaf daar vernietige­nd uit: 4-0.

(VP)

 ??  ?? Pierre-Emerick Aubameyang van Arsenal schiet de bal richting het doel. (Foto: EPL)
Pierre-Emerick Aubameyang van Arsenal schiet de bal richting het doel. (Foto: EPL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname