Times of Suriname

HEMA ziet omzet met kwart dalen

-

HOOFDDORP - HEMA heeft in het eerste kwartaal de omzet met een kwart zien afnemen en heeft overeenste­mming bereikt over een verminderi­ng van schulden. Dit maakte de warenhuisk­eten gisteren bekend. De omzet over de eerste 3 maanden van dit jaar daalde met 24,7 procent naar 224,8 miljoen euro met een aangepast operatione­el resultaat (EBITDA) van 18,0 miljoen euro, 62,9 procent minder dan over dezelfde periode een jaar eerder.

HEMA schreef de daling toe aan de corona-uitbraak.

Sinds mei van dit jaar is de omzet volgens HEMA ‘sterk hersteld’, terwijl juni een omzet liet zien die hoger lag dan de omzet in juni 2019.

HEMA maakte verder bekend dat het geen rente meer betaalt over de bestaande zogeheten Senior Secured Notes en de Senior Notes. Daaronder valt ook de rente die per 15 juli verschuldi­gd is.

Op 15 juni maakte HEMA een stappenpla­n bekend waarmee de schuld moest worden teruggebra­cht. Op 24 juni is een zogeheten toestemmin­gsprocedur­e gestart om tot een aantal voorgestel­de wijziginge­n te komen om vervolgens de transactie te kunnen uitvoeren. HEMA gaat in de komende weken in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten via procedures pogen juridische goedkeurin­g te krijgen voor ‘specifieke aspecten van de schuldredu­ctie in overeenste­mming met het implementa­tieplan’.

Aan het eind van het implementa­tieproces worden de onderdelen van de groep ondergebra­cht in een nieuwe holding die wordt gecontrole­erd door de houders van de SSN’s. Daarnaast wordt een overnamepr­oces in gang gezet voor een transactie’.

Aandeelhou­der AMEH houdt zijn aandelen in HEMA, maar is geen onderdeel meer van de groep. Voor AMEH zal een faillissem­entsaanvra­ag worden ingediend.

(Beursduive­l/Foto:Trouw)

‘schuld-voor-bezit

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname