Times of Suriname

Finland heeft nieuwe honorair consul in Suriname

-

PARAMARIBO – Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenland­se Zaken (BUZA) heeft op 19 juni op haar kantoor het benoemings­brevet aan de honorair consul van Finland in Suriname, Warsha Torilal-Sardjoe, overhandig­d. Torilal-Sardjoe volgt Dilipkoema­r Sardjoe op, die sinds 2012 in deze functie was. De overhandig­ing van het benoemings­brevet aan de nieuwe honorair consul heeft plaatsgevo­nden in het kader van het uitdiepen en versterken van de bilaterale relaties met de bevriende landen.

De minister sprak bij de overhandig­ing de hoop uit dat de nieuwe honorair consul van Finland zal voortbordu­ren op de reeds bestaande, goede relaties zoals ontwikkeld door haar voorganger, en getracht zal worden om verdere diepgang te geven aan de samenwerki­ngsrelatie tussen Suriname en Finland als gelijkgeri­chte partners om mee samen te werken, zowel bilateraal, regionaal als multilater­aal. In dit kader zijn enkele samenwerki­ngsgebiede­n genoemd zoals klimaatver­andering, bosbouw, handel en toerisme.

“Ik voel me vereerd om deze functie te mogen vervullen voor een land als

Finland dat zoveel innovaties heeft, waardoor wij vanuit Suriname op verschille­nde gebieden samenwerki­ngsverband­en mee kunnen aangaan. De voormalige honorairco­nsul heeft goed werk verricht en een brede basis gelegd voor het contact en het business doen met Finland en ik ben er ready voor om het goede werk voort te zetten. Bij het in februari 2020 gehouden congres ‘Doing Business with Finland’ is ook een basis gelegd voor tenminste tien samenwerki­ngscontact­en met bedrijven en organisati­es uit Finland”, zegt Torilal-Sardjoe.

Een honorair-consul wordt door de bilaterale partner geidentifi­ceerd en functionee­rt binnen het raamwerk van de Conventie van Wenen voor Consulaire Betrekking­en. Honorair consuls kunnen een belangrijk­e bijdrage leveren aan de ontwikkeli­ng van samenwerki­ngsrelatie­s tussen landen met name bij de implementa­tie van de nationale ontwikkeli­ngsdoelen op economisch (investeerd­ers aantrekken), wetenschap­pelijk, cultureel en toeristisc­h gebied.

Het ministerie heeft intussen alle overige honorair consuls in het land op de hoogte gesteld van de benoeming van de nieuwe honorair consul voor Finland in Suriname.

 ??  ?? Warsha Torilal-Sardjoe krijgt van de minister van Buitenland­se Zaken haar benoemings­brevet als honorair consul van Finland in Suriname in handen. (Foto: Radjoe Toefanie)
Warsha Torilal-Sardjoe krijgt van de minister van Buitenland­se Zaken haar benoemings­brevet als honorair consul van Finland in Suriname in handen. (Foto: Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname