Times of Suriname

Beschoten verdachte in vrijheid gesteld

-

PARAMARIBO - Mark M (18), die bij zijn arrestatie beschoten was door de politie, is gisteren in vrijheid gesteld. Zijn advocaat Maureen Nibte diende het verzoek op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvorde­ring in om de jongeman vrij te krijgen.

Nog voordat het verzoek werd behandeld door de rechter-commissari­s, stelde het Openbaar Ministerie hem in vrijheid.

Mark M was aan de Hyacintstr­aat bezig een horloge te verkopen aan een ander toen de politie aankwam. Volgens hem zaten de politieman­nen in een personenwa­gen waarvan de ruiten donkergeti­nt zijn. Hij dacht dat het om rovers ging, waardoor hij op de vlucht sloeg. De politie schoot toen op hem.

Mark M vertelde dat hij het horloge bij een winkeliers­ter aan de Maagdenstr­aat heeft gekocht. De winkeliers­ter heeft dit bevestigd. Zij had via WhatsApp prijzen en foto’s van horloges voor hem gestuurd. Mark M blijft erbij dat hij geen gestolen horloge bij zich had. Hij zou het gekochte horloge verkopen aan een ander. Hij merkte dat de koper ietwat beefde tijdens het kopen.

Volgens Nibte is excessief en onnodig vuurwapeng­eweld aangewend tegen de jongeman die niet vuurwapeng­evaarlijk is. Hij was alleen, terwijl drie politieman­nen op de plaats gingen. De raadsvrouw vindt dat de agenten hem konden overmeeste­ren en aanhouden. Mark M was geraakt in zijn hiel, maar bij operatief ingrijpen bleek dat de kogel in zijn knie was beland. Volgens Nibte heeft de jongeman vanaf het prille begin aangegeven dat hij onschuldig is. “Het vuurwapeng­eweld was niet nodig.”

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname