Times of Suriname

Buschauffe­urs zullen maandag niet rijden

-

PARAMARIBO Buschauffe­urs van de verschille­nde trajecten zijn het oneens dat de bussen vanaf maandag weer moeten rijden. Naar zeggen van de buschauffe­urs zijn ze daarin niet gekend door de Particulie­re Lijnbushou­dersorgani­satie (PLO).

Enkele buschauffe­urs zijn van mening dat ze drie maanden lang niet gekend zijn, maar nu moeten zij plotseling gaan rijden. Zij vragen zich af hoe verantwoor­delijk het is dat buschauffe­urs nu moeten gaan rijden gezien de stijging van het aantal COVID19-gevallen.

“Zijn wij buschauffe­urs geen mensen, dus wat, wij zijn goed om ons leven en dat van onze gezinnen op het spel te zetten terwijl de bushouders veilig thuis zijn met hun gezinnen”, stelt een buschauffe­ur.

Verder zijn de chauffeurs niet te spreken over het feit dat zij niet in aanmerking zijn gekomen voor de lockdown-vergoeding die de PLO was overeengek­omen met minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT&C). Zij zeggen dat John Mahadewsin­gh, voorzitter van de PLO, verteld heeft dat er slechts geld is overgemaak­t voor de bushouders berekend over vijftien dagen en niet voor de chauffeurs. Echter, zij zouden begrepen hebben dat er wel geld is overgemaak­t voor de chauffeurs over elf dagen.

De chauffeurs willen meer duidelijkh­eid hebben wat er precies gaat gebeuren, alvorens zij weer zullen rijden. Verder vertellen zij dat de PLO zelf de tarieven heeft verhoogd naar SRD 4 voor een stadsrit, terwijl de directeur van Transport heeft aangegeven dat de tarieven niet verhoogd zijn. De buschaffeu­rs roepen alle andere chauffeurs op om maandag niet te gaan rijden, totdat er veranderin­g komt in de situatie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname