Times of Suriname

Recordstij­ging van meer dan 53.000 nieuwe coronabesm­ettingen in VS

-

VS - In de Verenigde Staten zijn meer dan 53 duizend coronabesm­ettingen gemeld, schreef persbureau AFP op basis van cijfers van de Johns Hopkins University. Het land noteert daarmee opnieuw een dagelijks record in het aantal besmetting­en. In 37 van de 50 staten van het land werd daarnaast een stijgende lijn in het aantal besmetting­en waargenome­n.

Meer dan negen staten meldden donderdag een recordstij­ging: Florida noteerde maar liefst meer dan tienduizen­d nieuwe besmetting­en met het coronaviru­s, aldus Reuters.

In verschille­nde staten werden eerder aangekondi­gde versoepeli­ngen van de coronamaat­regelen al teruggedra­aid, omdat het aantal besmetting­en in het gebied weer toenam. Zo mochten inwoners van Texas na een nieuwe oplaaiing van het virus niet meer naar cafés en bars, en werd het samenschol­ingsverbod aangescher­pt. De gouverneur van de staat, Greg Abbott, voegde daar nog eens een mondkapjes­plicht toe in alle county’s met meer dan twintig vastgestel­de besmetting­en. De vooraansta­ande Amerikaans­e viroloog Anthony Fauci waarschuwd­e eerder deze week al voor een heroplevin­g van de uitbraak in het land. Indien de inwoners zich niet aan de coronamaat­regelen houden, kan het aantal nieuwe dagelijkse besmetting­en volgens Fauci oplopen naar 100 duizend.

De Verenigde Staten is het zwaarst getroffen land als het gaat om het aantal besmetting­en en coronadode­n. Er zijn meer dan 2,7 miljoen besmetting­en vastgestel­d, ongeveer een kwart van het wereldwijd­e aantal besmetting­en. Daarnaast overleden bijna 130 duizend mensen in het land aan de gevolgen van het virus. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname