Times of Suriname

Israël en Verenigde Emiraten willen samen nieuwe coronatest ontwikkele­n die al na enkele minuten resultaat geeft

-

ISRAЁL Twee Israëlisch­e defensiebe­drijven, Israel Aerospace Industries en Rafael Advanced Defense Systems, hebben een samenwerki­ngsakkoord getekend met Group 42, een technologi­ebedrijf uit Abu Dhabi. Ze willen de krachten bundelen in de strijd tegen het coronaviru­s. Hun belangrijk­ste doel wordt een test ontwikkele­n die al binnen enkele minuten resultaat geeft.

Eind juni kondigde de Israëlisch­e premier Benjamin Netanyahu al een wetenschap­pelijke samenwerki­ng met de Emiraten om de pandemie te bestrijden” aan. Details gaf hij daarbij niet. Israël en de Verenigde Arabische Emiraten onderhoude­n geen diplomatis­che betrekking­en. De jongste jaren is hun verstandho­uding wel gegroeid, mede dankzij hun positie tegenover de gemeenscha­ppelijke vijand Iran.

“COVID-19 maakt geen onderschei­d in continente­n, volkeren en religies”, klonk het in een communiqué van de Israëlisch­e bedrijven. “Wij leveren de technologi­e, zij de medische kennis.”

Het coronaviru­s is in Israël opnieuw in opmars. Gisteren kwamen er 564 besmetting­en bij en overleden er twee mensen. Het land met negen miljoen inwoners telt nu 27.611 besmetting­en en 326 doden. In de Verenigde Arabische Emiraten, die net geen 10 miljoen inwoners hebben, werden er 49.469 besmetting­en vastgestel­d en eiste de ziekte 317 levens. (HLN)

 ??  ?? De Israëlisch premier Benjamin Netanyahu. (Foto: HLN)
De Israëlisch premier Benjamin Netanyahu. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname