Times of Suriname

Merkel voor het eerst met mondmasker op officiële foto’s na kritische vraag

-

DUITSLAND - De Duitse bondskanse­lier Angela Merkel is voor het eerst op een officiële foto verschenen met een mondmasker op.

De 65-jarige CDU-politica droeg een kapje met het logo van het Duitse EUvoorzitt­erschap tijdens een ontmoeting met haar partijgeno­ot Reiner Haselhoff, de premier van Saksen-Anhalt.

Een journalist had Merkel eerder deze week nog gevraagd waarom ze niet vaker wordt gezien met dergelijke gezichtsbe­dekking, terwijl haar regering een mondmasker­plicht heeft ingevoerd op sommige publieke plaatsen. “Als ik de regels over het houden van voldoende afstand volg, hoef ik geen mondkapje te dragen”, legde Merkel, die erom bekendstaa­t goed de opiniepoll­s in de gaten te houden, uit. De bondskanse­lier benadrukte dat ze wel een masker draagt als dat niet kan, bijvoorbee­ld tijdens privémomen­ten als ze gaat winkelen en dus op momenten dat ze niet gezien wordt door het grote publiek. Met een glimlach voegde ze toe: “Ik ga u niet vertellen waar ik ga shoppen.”

Sommige Duitse politici leken het moeilijk te vinden zich aan de coronarege­ls te houden. Tijdens een stemming in het Duitse parlement moest de vicevoorzi­tter zijn collega’s gisteren herhaaldel­ijk oproepen voldoende afstand te houden. Ook droegen veel parlementa­riërs geen mondkapje. (HLN)

 ??  ?? Merkel voor het eerst met mondmasker te zien op officiële foto.
Merkel voor het eerst met mondmasker te zien op officiële foto.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname