Times of Suriname

Misère ontvouwt zich voor Tottenham

-

VOETBAL Sheffield United heeft Tottenham Hotspur donderdaga­vond een pijnlijke nederlaag toegediend. The Blades wonnen op het eigen Bramall Lane met 3-1 van de Londenaren en zorgden daarmee voor een verschuivi­ng op de ranglijst. Sheffield stijgt van plek negen naar plek zeven, terwijl Tottenham de achtste plaats inruilt voor de negende.

Steven Bergwijn viel op in het aanvalsspe­l van Tottenham in de eerste helft. In de achttiende minuut combineerd­e hij met de opgestoomd­e Serge Aurier, die een voorzet afleverde bij Heung-Min Son voor het doel. De vrijstaand­e Zuid-Korean leek te schrikken van de kans die hij plots had en wist niet te profiteren. Na een halfuur drong George Baldock het strafschop­gebied binnen en bediende hij Chris Basham aan de rechterkan­t. De verdediger speelde de bal door richting Sander Berge, die onder druk van Giovani Lo Celso hard raak schoot in de linkerhoek. Het was zijn eerste treffer in de Premier League. Kort daarna dacht Tottenham langszij te komen, maar het doelpunt werd tot ongenoegen van José Mourinho en heel Tottenham afgekeurd door scheidsrec­hter Chris Kavanagh. Na een lange bal van Davinson Sánchez nam Kane het leer aan met een bewaker in zijn rug. Hij vond Lucas Moura, die tussen meerdere verdediger­s sprintte en naar de grond werd gedwongen. Aldaar toucheerde hij de bal mogelijk onbewust met de arm.

Nadat de bal tegen zijn arm zou zijn aangekomen, schoot John Egan snoeihard aan tegen Lucas en daardoor belandde de bal bij Kane, die zijn bewaker uitkapte en scoorde. De treffer werd uiteindeli­jk afgekeurd na inmenging van de VAR. Na de pauze was Tottenham de betere ploeg, maar halverwege de tweede helft verdubbeld­e Sheffield toch de marge. De defensie van Mourinho liet het afweten na een voorzet van Enda Stevens, waardoor Lys Mousset van dicht bij de 2-0 kon binnenwerk­en. Van Kane werden nog eens twee goals afgekeurd, vanwege een duw in de rug en vanwege buitenspel. Sheffield gooide de wedstrijd in het slot: Berge kapte Son uit aan de achterlijn en stelde Oliver McBurnie in staat er 3-0 van te maken. Opnieuw oogde de defensie van Tottenham apathisch. Een late goal van Kane, na goed voorbereid­end werk van Lucas en Son, betekende nog wel de 3-1. (AD)

 ??  ?? Sander Berge van Sheffield United schiet het eerste doelpunt binnen. (Foto: EPL)
Sander Berge van Sheffield United schiet het eerste doelpunt binnen. (Foto: EPL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname