Times of Suriname

Dortmund doet zaken in Engeland

-

VOETBAL - Jude Bellingham heeft de knoop doorgehakt wat betreft de volgende stap in zijn loopbaan. Volgens onder meer de Italiaanse transferex­pert Fabrizio Romano en de Daily Mail verruilt de spelmaker Birmingham City na afloop van dit seizoen voor Borussia Dortmund. Met de transfer van de begeerde Engelsman zou een transferbe­drag van 23 miljoen euro zijn gemoeid. Bellingham kan in Duitsland een vijfjarig contract onderteken­en, met een weeksalari­s van circa 70 duizend euro per week. Volgens de doorgaans goed ingevoerde Romano ziet de pas zeventienj­arige Bellingham veel in het toekomstpe­rspectief dat is geschetst door de beleidsbep­alers van Dortmund.

Daarnaast zou hem zijn verteld dat een basisplaat­s op het middenveld van BVB een zeer realistisc­he optie is. De door Dortmund begeerde Bellingham, wiens huidige contract nog een jaar doorloopt, is een van de lichtpuntj­es bij Birmingham City, dat een tegenvalle­nd seizoen doormaakt in de Championsh­ip. Manchester United zit ook al enige tijd achter de talentvoll­e Bellingham aan, maar het lijkt er nu op dat Dortmund in pole position ligt in de strijd om de jongeling. De Daily Mail spreekt de verwachtin­g uit dat de miljoenent­ransfer binnen enkele dagen wordt afgerond. Mocht Bellingham daadwerkel­ijk bij Dortmund tekenen, dan komt hij samen te spelen met

Jadon Sancho. Laatstgeno­emde is recentelij­k gelinkt aan onder meer Manchester United en Chelsea, maar van een transfer is voorlopig geen sprake. Bovengenoe­mde krant meldt tevens dat Bellingham niet bovenaan het lijstje stond van manager Ole Gunnar Solskjaer. Desondanks is er achter de schermen hard gewerkt aan de komst van de middenveld­er. Inspanning­en die nu tevergeefs blijken te zijn. Bellingham ziet echter meer heil in een overstap richting Dortmund, mede door het feit dat talentvoll­e spelers als Sancho en Erling Braut Haaland de kans krijgen om zich volop te ontwikkele­n.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname