Times of Suriname

Courtois troeft topdoelman­nen in heel Europa af

-

VOETBAL - Real Madrid heeft donderdaga­vond opnieuw een grote stap richting de Spaanse landstitel gezet. De Koninklijk­e won immers met 1-0 tegen het stugge Getafe en liep zo alweer vier punten uit op FC Barcelona. Los Blancos hadden wel een ijzersterk­e Thibaut Courtois nodig om de overwinnin­g binnen te halen. In afwezighei­d van Eden Hazard moest de doelman de

Belgische eer hoog houden bij Real en dat deed hij met verve. De Rode Duivel toonde meermaals zijn voetballen­de kwaliteite­n in de opbouw, maar pakte vooral uit met enkele belangrijk­e reddingen. Met name een ultieme reflex in de beginfase van de wedstrijd mocht gezien worden. Bovendien wist Courtois opnieuw de netten schoon te houden, goed voor alweer zijn 16de cleansheet van het seizoen in La Liga.

Daarmee haalt hij niet alleen het hoogste aantal clean-sheets van de Primera Division, hij troeft er ook alle andere keepers in de vijf grootste competitie­s van Europa mee af. Bovendien slikte Courtois in 30 competitie­wedstrijde­n nog maar 18 tegentreff­ers. Uiteraard heeft ook de sterke defensie daar een groot aandeel in, maar de cijfers van de Belg zijn daarom niet minder indrukwekk­end.

De Spaanse media zijn dan ook unaniem: Courtois is dé topfavorie­t om de Trofeo Zamora, de prijs voor beste doelman in La Liga, te winnen. En wie weet valt hij straks nog eens in de bloemetjes als ook op Europees niveau de individuel­e trofeeën worden uitgedeeld. (VN)

 ??  ?? Thibaut Courtois presteert dit seizoen uitstekend bij Real Madrid en de Belg heeft de beste statistiek­en in de top vijf grootste competitie­s van Europa. (Foto: AD)
Thibaut Courtois presteert dit seizoen uitstekend bij Real Madrid en de Belg heeft de beste statistiek­en in de top vijf grootste competitie­s van Europa. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname