Times of Suriname

Rakitic zet Barça voor het blok

-

VOETBAL - Ivan Rakitic wordt al geruime tijd in verband gebracht met een vertrek bij Barcelona en met een nog tot medio 2021 doorlopend contract gaat de middenveld­er hoe dan ook zijn laatste jaar als speler van de Catalaanse grootmacht in. De 32-jarige Kroaat kan in de aankomende transferpe­riode ook al van club wisselen, maar zal dan wel enige medewerkin­g moeten krijgen van zijn huidige werkgever. Mundo Deportivo meldde vrijdag namelijk dat Rakitic graag terug wil keren naar Sevilla, dat hem echter alleen transfervr­ij kan overnemen.

Rakitic speelde in het verleden al drie jaar voor los Rojiblanco­s en wil volgens de berichtgev­ing enkel terug naar Andalusië om daar zijn loopbaan af te sluiten. Sevilla wordt echter hard getroffen door de coronacris­is en is daarom alleen in staat om Rakitic transfervr­ij in te lijven. De routinier zal bovendien ook akkoord moeten gaan met een salarisver­laging, zo heeft hij te horen gekregen van technisch directeur en goede vriend Monchi. Barcelona is volgens bovengenoe­mde Catalaanse sportkrant voorlopig echter niet bereid om Rakitic’ contract te verscheure­n. De middenveld­er ligt nog een jaar vast en Barça zet naar verluidt nu in op een transferso­m van vijftien miljoen euro. Dit bedrag werd in de winterse transferpe­riode ook al geopperd voor Rakitic, die vanwege zijn leeftijd en status binnen de selectie niet meer in aanmerking komt voor een contractve­rlenging.

Barcelona neemt hier echter wel een risico mee, aangezien Rakitic ook bereid is om zijn laatste contractja­ar uit te zitten en volgend jaar transfervr­ij over te stappen naar Sevilla. Zijn huidige werkgever wordt hiermee voor een dilemma gesteld: als het niet instemt met het verzoek vanuit het Ramón Sánchez Pizjuán om Rakitic gratis de deur uit te doen, bestaat de kans dat hij nog een jaar blijft. Hierdoor moet er nog een jaar een flink salaris worden betaald aan een speler die al lang niet meer verzekerd is van een basisplaat­s en volgend jaar alsnog transfervr­ij de deur uit zal lopen. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname