Times of Suriname

Benzema mogelijk alsnog voor de rechter

-

VOETBAL - Aanklagers in Frankrijk hebben donderdag een verzoek ingediend bij de rechtbank om Karim Benzema alsnog te laten berechten voor zijn rol in de slepende afpersings­zaak rondom Mathieu Valbuena.

Benzema werd in 2015 verdacht van betrokkenh­eid bij het afpersen van Valbuena, zijn toenmalige ploeggenoo­t bij het Frans elftal. De spits erkende in november van dat jaar betrokkenh­eid bij de zaak, maar stelde dat hij moest bemiddelen tussen zijn vriend Karim Zenati en Valbuena.

Zenati had een sekstape van de middenveld­er in handen en dreigde de video openbaar te maken, tenzij Valbuena een bedrag van 150 duizend euro naar hem zou overmaken. Benzema zou zijn voormalige ploeggenoo­t hebben aangemoedi­gd om aan die eis te voldoen.

De 32-jarige aanvaller van Real Madrid werd jaren geleden niet vervolgd voor zijn rol in de zaak, maar moet nu dus alsnog vrezen voor een straf. De rechtbank moet gaan beslissen of er inderdaad een proces tegen Benzema moet komen.

De slepende zaak was van invloed op de sportieve carrière van Benzema, die een contactver­bod met Valbuena kreeg opgelegd en sindsdien niet meer werd opgeroepen voor het nationale elftal. De 81-voudig internatio­nal van Frankrijk speelde in oktober 2015 dan ook zijn laatste interland. (NS)

 ??  ?? Karim Benzema wordt waarschijn­lijk alsnog berecht voor het afpersen van zijn landgenoot Mathieu Valbuena. (Foto: AD)
Karim Benzema wordt waarschijn­lijk alsnog berecht voor het afpersen van zijn landgenoot Mathieu Valbuena. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname