Times of Suriname

Dienstense­ctor eurozone minder hard gekrompen

-

BRUSSEL - De dienstense­ctor in de eurozone is in juni minder hard gekrompen, waarbij sommige regio’s alweer groei laten zien. Dit meldde Markit gisteren. De inkoopmana­gersindex die de bedrijvigh­eid meet, steeg van 30,5 in mei naar 48,3 in juni. Een voorlopige raming wees op een index van 47,3. In de meeste Europese regio’s kromp de dienstense­ctor afgelopen maand nog, maar wel minder hard. De Spaanse en

Franse dienstense­ctor zelfs alweer groei zien. De inkoopmana­gersindex voor de industrie van de eurozone bleek eerder deze week al gestegen van 39,4 naar 47,4.

De samengeste­lde index ging daardoor op maandbasis van 31,9 naar 48,5. Een voorlopige raming wees op 47,5. Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent. Hoofdecono­om

lieten

Chris

Williamson van Markit sprak van een bijna ongekende stijging. De cijfers wijzen nu nog ‘slechts’ op een krimp van de economie in de eurozone van 0,2 procent.

“Een verbeterin­g van het ondernemer­ssentiment voedt de hoop dat de economie in het derde kwartaal weer zal groeien”, aldus Williamson.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname