Times of Suriname

Miljoenens­chikking voor duizenden voormalige postbezorg­ers van Sandd

-

APELDOORN - Zo een 8.500 voormalige postbezorg­ers van Sandd krijgen gemiddeld 600 euro omdat ze in het verleden minder loon uitbetaald kregen dan waar ze recht op hadden. Dat heeft vakbond FNV gisteren bekendgema­akt, een woordvoerd­er van PostNL bevestigt de overeenkom­st.

Het gaat om de bezorgers die in dienst waren op het moment dat Sandd door PostNL werd overgenome­n, 22 oktober 2019. De handtekeni­ng van Sandd staat ook nog onder de schikking, omdat deze naam als rechtspers­oon nog steeds bestaat. FNV-bestuurder Etienne Haneveld is blij dat de medewerker­s na jarenlang ‘getouwtrek’ eindelijk krijgen waar ze recht op hebben. In totaal gaat het om zo een 5 tot 6 miljoen euro dat wordt verdeeld onder de voormalige Sanddbezor­gers. “Afhankelij­k van hoeveel uur de bezorgers werkten.”

Volgens de FNV-bestuurder kregen Sandd-medewerker­s door de constructi­e dat ze ‘per briefje werden betaald’ in bepaalde gevallen minder dan het wettelijk minimumloo­n. Ook PostNL zegt blij te zijn dat dit dossier gesloten kan worden. De woordvoerd­er doet geen uitspraken over de hoogte van het bedrag dat wordt uitgekeerd.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname