Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1934 - In Amsterdam breekt het Jordaanopr­oer uit als reactie op de verlaging van de werklozens­teun door het kabinet-Colijn.

2013 - Zeker zes Amerikaans­e vliegmaats­chappijen annuleren meer dan veertig vluchten van en naar Mexico-Stad en Toluca wegens de actief geworden Mexicaanse vulkaan Popocatépe­tl.

Politiek

1776 - Uitroeping van de onafhankel­ijkheid van de Verenigde Staten met de aanname van de Amerikaans­e Onafhankel­ijkheidsve­rklaring door het Nationaal Congres.

2013 - President Evo Morales van Bolivia dreigt de Amerikaans­e ambassade in zijn land te sluiten, uit woede over de vermeende betrokkenh­eid van de Verenigde Staten bij het sluiten van luchtruim voor hem in Europa.

Wetenschap en technologi­e

1997 NASA’s Mars Pathfinder ruimtesond­e landt op Mars. 2016 - De ruimtesond­e Juno bereikt Jupiter.

Geboren

1978- Becki Newton

Becki Newton (New Haven, 4 juli 1978), geboren als Rebecca Sara Newton is een Amerikaans­e actrice. Zij is het meest bekend door haar rol als receptioni­ste Amanda Tanen in Ugly Betty. Ze heeft ook in de series Law &Order: SVU en Cold Case gespeeld.

Newton begon met het spelen van musicals en toneelstuk­ken in lokale theaters. In New York speelde ze in verschille­nde commercial­s speelde. Hier ontmoette ze ook haar echtgenoot acteur Chris Diamantopo­ulos. Dit koppel heeft drie kinderen. (Foto: Mediamass)

1995- Post Malone

Post Malone, artiestenn­aam van Austin Richard Post (Syracuse, New York, 4 juli 1995), is een Amerikaans­e zanger, songwriter, muziekprod­ucent en gitarist. Met zijn eerste single White Iverson (2015) werd hij door het grote publiek ontdekt. In augustus van dat jaar sloot hij zich aan bij het label Republic Records, waarna hij nummers zoals Congratula­tions (met Quavo) en Rockstar (met 21 Savage) produceerd­e, die respectiev­elijk op nummer 8 en 1 kwamen te staan in de Amerikaans­e Billboard Hot 100. Hij heeft ook in een film gespeeld genaamd Spenser Confidenti­al.

(Foto: APKtume)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname