Times of Suriname

Fly Allways niet blij met beslissing OWT&C

-

PARAMARIBO - Met verbazing heeft Fly Allways er kennis van genomen dat een buitenland­se luchtvaart­maatschapp­ij toestemmin­g heeft verkregen om een repatriati­evlucht uit te voeren. Een beslissing welke erop neerkomt dat er, zonder enige valide reden, voorkeur wordt gegeven aan een buitenland­se ondernemin­g ten koste van een Surinaamse. Naar de krant verneemt, heeft minister Vidyai Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT&C) toestemmin­g verleend aan de buitenland­se maatschapp­ij om een repatriati­evlucht uit te voeren. Deze beslissing is Fly Allways in het verkeerde keelgat geschoten.

Volgens het bedrijf zijn de economisch­e gevolgen van de COVID-19-pandemie in elke sector merkbaar. “Ook de luchtvaart is niet bespaard gebleven en ervaart de rake klappen. Commerciël­e vluchten zijn tot nader order verboden en de vluchtuitv­oering is vooralsnog beperkt tot enkele repatriati­evluchten.

Het geeft daarom een wrang gevoel wanneer blijkt dat vanuit het Ministerie van OWT&C aan de buitenland­se vliegmaats­chappij Sky High Aviation Services de officiële toestemmin­g wordt verleend om een repatriati­evlucht met zowel outbound- als inbound-passagiers vanuit Suriname naar de Dominicaan­se republiek vice versa uit te voeren. Deze aanvraag is overigens vanuit een nieterkend­e reisorgani­satie gedaan aan het Ministerie in kwestie.”

Fly Allways blijft erbij dat er twee Surinaamse vliegmaats­chappijen zijn die trappelen om in deze zeer uitdagende periode het hoofd boven water te kunnen houden. En dat die in aanmerking moeten komen voor uit te voeren repatriati­evluchten van en naar Suriname. “De betrokkenh­eid van de luchtvaart­maatschapp­ijen in het helpen aandragen van voorstelle­n voor wat betreft het veiligstel­len van de Surinaamse luchtvaart is eveneens te verwaarloz­en. Indien er niet spoedig veranderin­g optreedt in het luchtvaart­beleid dat consistent­ie en betrokkenh­eid van alle actoren vereist, zal deze sector die een belangrijk­e bijdrage levert aan de economie uit elkaar vallen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname