Times of Suriname

Unicef geeft medische goederen aan BUZA ter bestrijdin­g COVID-19

-

PARAMARIBO - Het VN Kinderfond­s (Unicef) heeft via zijn Programme Manager Patrick Matala medische goederen overhandig­d aan minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenland­se Zaken (BUZA), in het kader van de beheersing van de COVID-19-pandemie die ook Suriname treft. De overhandig­ing vond vrijdag plaats. In een persberich­t van het ministerie staat dat minister Antoine Elias van Volksgezon­dheid hierna ceremoniee­l de goederen in ontvangst heeft genomen.

Matala benadrukte in een korte toespraak dat het Unicef een zeer betrokken partner is van Suriname die middels technische en financiële contributi­es bijdraagt aan de nationale doelen van Suriname, binnen het beleidskad­er van de organisati­e.

Het Unicef leverde eerder al een bijzondere bijdrage in de strijd tegen COVID-19, middels ondersteun­ing voor video’s, reclame en boodschapp­en om het bewustzijn van de COVID-19-pandemie te vergroten; een programma, waarbij de nadruk wordt gelegd op veilig water, sanitatie en hygiëne; onderwijs middels het Distance Learning Programma en op het gebied van sociale zekerheid. De bewindsvro­uw memoreerde de goede samenwerki­ng met het Unicef en overige VN-organisati­es, en benadrukte dat mondiale solidarite­it en samenwerki­ng cruciaal zijn in deze ongekende tijd voor de wereldgeme­enschap.

Minister Elias gaf aan

dat het van belang is dat de gezondheid­swerkers adequaat beschermd worden en dat de goederen zeker tot hun recht zullen komen.

Namens president Desi Bouterse, de Surinaamse regering en het volk, is dank uitgebrach­t aan het Unicef voor deze geste.

 ??  ?? Unicef Programme Manager Patrick Matala overhandig­t medische goederen aan minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenland­se Zaken.
Unicef Programme Manager Patrick Matala overhandig­t medische goederen aan minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenland­se Zaken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname