Times of Suriname

Woning en inboedel afgebrand

-

PARAMARIBO – Een woning aan de Vredenburg serie A is zaterdag in vlammen opgegaan. Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat de brandweer van post Lelydorp de melding van de woningbran­d binnenkree­g. Toen zij ter plaatse kwam, was er sprake van een uitslaande brand. Het huis was reeds gedeelteli­jk ingestort.

Het huis met de inboedel was ten tijde van de brand niet bewoond. De eigenaar bevindt zich in het buitenland. De woning was verzekerd en ook aangeslote­n op het elektricit­eitsnet. Er hebben zich geen persoonlij­ke ongelukken voorgedaan.

Pinas zegt dat bouwvakker­s die bezig waren een woning te bouwen op het belendende perceel rookontwik­keling bij de woning zagen. Zij stelden de brandweer meteen in kennis. De oorzaak van de brand is nog onbekend; de politie is bezig met het onderzoek. De brandweerm­annen kregen assistenti­e van collega’s van post Toekomstwe­g in de vorm van een tankwagen.

De melding van de brand kwam binnen om 14.53 uur. De brandweerl­ieden rukten binnen twee minuten uit en arriveerde­n om 15.02 uur ter plaatse. Zij kregen de brand onder controle om 15.44 uur.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname