Times of Suriname

Slechte organisati­e bij verstrekke­n COVID-19-pakketten in Nickerie

-

NICKERIE – Rumoerig, chaotisch en slechte organisati­e. Zo kan de situatie zaterdag op de Ramjaneesc­hool in NieuwNicke­rie beschreven worden. Honderden mensen hadden zich daar verzameld om hun COVID-19-pakket dat door het Ministerie van Sociale Zaken wordt verstrekt, in ontvangst te nemen. De COVID-maatregele­n waren zoek op de locatie. Velen hadden wel mond- en neuskapje op, maar de fysieke afstand van twee meter was nergens te bespeuren.

Het ging er allemaal zo rumoerig aan toe dat op gegeven moment de politie ter plaatse moest komen om de orde en rust te handhaven. Vele mensen hebben bij de krant geklaagd dat zij een Whatsapp-bericht hebben ontvangen om hun pakket om 13.00 uur af te halen op de VWO/Havo scholengem­eenschap in de Van Pettenpold­er. Toen zij daar aankwamen en niemand zagen, vernamen zij dat zij naar de Ramjaneesc­hool moesten. Hetzelfde beeld als bij de uitbetalin­g van de algemene kinderbijs­lag was weer gaande bij het verstrekke­n van de pakketten. Met de organisati­e liep het helemaal mis. De vrachtwage­n met pakketten was er pas om 14.00 uur, terwijl de mensen waren opgeroepen voor 13.00 uur. Veel geklaag onder de mensen die daar uren hebben staan wachten. Velen vragen zich af waarom niet meerdere locaties zijn uitgekozen om de pakketten te verstrekke­n en zo de drukte te voorkomen. De gemoederen liepen zo hoog op dat er zelfs gevechten uitbraken. Een bejaarde vrouw die uren wachtte, raakte bewusteloo­s en werd met de ambulance vervoerd naar de Spoedeisen­de Hulp van het Mungra Medisch Centrum. De mensen vragen zich af waarom het district altijd stiefmoede­rlijk behandeld wordt en zij steeds weer een onmenswaar­dige behandelin­g krijgen. De mensen die in aanmerking moesten komen voor een pakket moesten zich de vorige week registrere­n bij de wijkkantor­en van Sociale Zaken in Nickerie. Vanwege de onoverzich­telijke en chaotische situatie die er ontstond, werden de pakketten op gegeven moment aan iedereen verstrekt. Mensen die zich niet hadden geregistre­erd gingen met twee tot drie pakketten naar huis, terwijl zij die wel geregistre­erd waren en uren hadden gewacht, kregen te horen dat er geen pakketten meer waren, toen zij uiteindeli­jk aan de beurt waren.

 ??  ?? Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting begon zaterdag laat met het uitdelen van de COVID-19-steunpakke­tten. Het verstrekke­n van de pakketten duurde tot ongeveer 22.00 uur. De politie hield daar rekening mee en degenen die laat zijn geholpen kregen de gelegenhei­d om tijdens de lockdown-uren huiswaarts te keren. (Foto: Ashley Lieveld)
Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting begon zaterdag laat met het uitdelen van de COVID-19-steunpakke­tten. Het verstrekke­n van de pakketten duurde tot ongeveer 22.00 uur. De politie hield daar rekening mee en degenen die laat zijn geholpen kregen de gelegenhei­d om tijdens de lockdown-uren huiswaarts te keren. (Foto: Ashley Lieveld)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname