Times of Suriname

Italië laat 180 migranten toe van schip Ocean Viking

-

SPANJE Italië heeft het schip Ocean Viking toestemmin­g gegeven 180 migranten die het in de Middelland­se Zee heeft opgepikt in Sicilië van boord te laten gaan, zei reder SOS Mediterran­ee gisteren.

“We hebben instructie­s gekregen van de Italiaanse maritieme autoriteit­en om de migranten in Porto Empedocle van boord te laten gaan”, vertelde een woordvoerd­er. De Ocean Viking vaart nu naar de haven waar hij naar verwachtin­g vandaag aankomt.

Italië zei dat de migranten een coronatest moeten ondergaan voordat ze naar een quarantain­evaartuig op Sicilië worden overgebrac­ht.

De Ocean Viking wachtte al ruim een week op toestemmin­g van Italië of Malta om de migranten in een veilige haven van boord te laten gaan. Het schip riep vrijdag de noodtoesta­nd uit vanwege oplopende spanningen aan boord. De migranten, onder meer Pakistanen, NoordAfrik­anen, Eritreeërs en Nigerianen werden door de Ocean Viking opgepikt op 25 en 30 juni.

Volgens de Internatio­nale Organisati­e voor Migratie probeerden vorig jaar meer dan 100.000 migranten de Middelland­se Zee over te steken. Meer dan 1200 kwamen bij die poging om het leven.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname