Times of Suriname

Versoepeli­ngen New York; toeristen nog lang niet welkom

-

VS De stad New York gaat maandag de derde fase in van de afbouw van de coronamaat­regelen. De metropool van ongeveer 8,4 miljoen inwoners is relatief zwaar getroffen door het coronaviru­s en registreer­de al 210.000 besmetting­en en 23.000 mensen hebben het niet overleefd. De metropool gold als het epicentrum van het gevreesde virus in de Verenigde Staten. Maar het virus is over zijn hoogtepunt heen en volgens de autoriteit­en is dat te danken aan de strenge beperkinge­n die zijn opgelegd.

In de eerste fase van opheffing van die beperkinge­n van het openbare leven, zijn al bouwwerkza­amheden hervat en in een volgende fase zijn veel ondernemin­gen inclusief kapperszak­en weer aan de slag gegaan. Ook zijn terrassen weer open. Vanaf maandag heropenen ook zaken als nagelstudi­o’s, beautysalo­ns en tattoozake­n. Het was aanvankeli­jk de bedoeling dat de horeca weer helemaal open kon, maar daar is op het laatste moment van afgezien vanwege nieuwe uitbraken elders in de VS. Voor toeristen blijft de stad echter nog lang buiten bereik. Inreisbepe­rkingen staan nog niet op het programma van de versoepeli­ng. Mogelijk duurt het tot in het najaar voordat toeristen de stad weer kunnen aandoen. Het is dan niet meer zoals het is geweest, want veel attracties zoals theaters en de opera hebben al laten weten pas volgend jaar de draad weer op te pakken.

De trekpleist­er New York kreeg vorig jaar een nieuw recordaant­al van 67 miljoen toeristen over de vloer. In 2018 waren dat er nog ‘slechts’ 65 miljoen, onder wie 233.000 Nederlande­rs. Tien jaar lang brak dit aantal toeristen record na record. De nonprofito­rganisatie NYC & Company die de stad promoot voor met name toerisme en congressen, had dit jaar weer een nieuw record verwacht, maar de pandemie stak daar een stokje voor. NYC & Company heeft al meer dan de helft van het personeel moeten ontslaan.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Inwoners op straat in van New York. (Foto: De Telegraaf)
Inwoners op straat in van New York. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname