Times of Suriname

Ondergang van Glory lijkt nabij

-

GLORY - De ondergang van GLORY lijkt nabij. Het lijkt erop dat Glory Kickboxing het al een lange tijd moeilijk heeft en dat de coronacris­is daar een schepje bovenop heeft gedaan. Door alle geruchten rijst nu de vraag of dit de ondergang is voor de kickboksor­ganisatie.

Eerder deze week hoorden wij van betrouwbar­e bronnen dat Glory sinds december, het gevecht van Rico Verhoeven tegen Badr Hari, haar rekeningen niet meer heeft betaald. Dit was al voor de coronacris­is, dus toen leek de organisati­e al financiële problemen te hebben.

Deze week ging het gerucht rond dat Cor Hemmers, Managing Director van Glory, gestopt zou zijn door een wijziging op zijn Facebookpr­ofiel. Later komt Hemmers zelf met het statement dat zijn Facebook gehackt zou zijn en er ‘rare info’ was verschenen. Bovenop deze gebeurteni­ssen plaatst Giovanni Tjin, vechtsport journalist, een document op Instagram waarin staat dat Glory schulden heeft. Uit betrouwbar­e bronnen weet Tjin te vertellen dat Cor Hemmers en Raymond Daalder, Matchmaker, beide zijn ontslagen en dat het kantoor gesloten is. Onze bronnen bevestigen dit verhaal deels, het is niet duidelijk of de heren zijn opgestapt of zijn ontslagen.

Glory zelf heeft nog geen officieel statement naar buiten gebracht. Het is nog onduidelij­k hoe de situatie nu echt is. Wat dit betekent voor de vechters is ook nog onbekend. In mei vertrokken al een aantal naar ONE Championsh­ip, deze vechters hebben het ‘zinkende schip’ op tijd kunnen verlaten. De vraag is nu: zal ONE Championsh­ip ook de andere vechters kunnen huisvesten? En zo niet, zal het talent dan verloren gaan?

(MMA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname