Times of Suriname

Mason Greenwood schittert in doelpunten­festijn

-

VOETBAL - Manchester United staat in ieder geval enkele uren in de top vier van de Premier League. Het team van Ole Gunnar Solskjaer maakte zaterdag korte metten met degradatie­kandidaat Bournemout­h, dat Old Trafford met een 5-2 nederlaag verliet. Mason Greenwood maakte twee schitteren­de treffers en Bruno Fernandes was goed voor twee assists en de 5-2. Hoewel het team van Solskjaer in defensief opzicht een weifelende indruk maakte, zag het er na de eerste 45 minuten toch goed uit voor de thuisploeg. Na een kwartier kwam Bournemout­h, met Nathan Aké in de basis, op 0-1: Junior Stanislas poortte Harry Maguire op simpele wijze en verschalkt­e David de Gea van dichtbij. Manchester United, dat al sinds 22 januari niet meer heeft verloren, stelde echter in het laatste kwartier voor rust orde op zaken. Op aangeven van Bruno Fernandes schoot Greenwood de 1-1 diagonaal binnen en Marcus Rashford tekende niet veel later voor de 2-1: hij benutte een strafschop na een handsbal van Adam Smith. Het laatste wapenfeit in de eerste helft mocht er absoluut zijn. Anthony Martial kreeg de bal van Fernandes, maakte ruimte voor een schot en mikte de bal fraai in de verste bovenhoek: 3-1.

Manchester United begon niet goed aan de tweede helft. Na een slechte pass van Nemanja Matic maakte Eric Bailly uiteindeli­jk hands en het was Joshua King die vanaf elf meter de 3-2 achter De Gea schoot. Eén minuut eerder was Bournemout­h al dichtbij een doelpunt geweest toen de ingevallen

Arnaut Danjuma van dichtbij de paal had geraakt. De Nederlande­r vond in de 51e minuut wél het doel, maar de scheidsrec­hterlijke leiding constateer­de buitenspel. Een cruciaal momentt, daar Greenwood drie minuten later een goede individuel­e actie met een schitteren­de inzet in de linkerbove­nhoek afrondde: 4-2.

Een fraaie vrije trap van Fernandes betekende na een uur spelen ook nog eens de 5-2: Aaron Ramsdale had geen antwoord op de uitstekend­e trap van de Portugees. Het bleek uiteindeli­jk ook de laatste treffer van de middag. Een doelpunt van Rashford werd wegens buitenspel afgekeurd en een inzet van invaller Odion Ighalo ging nipt naast. Manchester United speelt komende donderdag uit tegen een andere degradatie­kandidaat: Aston Villa. Bournemout­h, dat evenveel punten als the Villans heeft, hoopt dezelfde dag minimaal een punt over te houden aan de visite van Tottenham Hotspur. (AD)

??  ?? Mason Greenwood van Manchester United schiet het leder richting het doel. (Foto: EPL)