Times of Suriname

Strompelen­d, overgevend en laveloos op de grond: cafés in Engeland zijn weer opengegaan en dat ging zo

-

Na vier maanden van verplichte sluiting zijn de cafés en pubs in Engeland zaterdagav­ond weer opengegaan en dat bracht meteen een massa volk op de been. Beelden toonden hoe corona voor velen maar een verre herinnerin­g leek te zijn. Dicht op elkaar, strompelen­d, overgevend of gewoon uitgeteld op de grond: zo ging het eraan toe.

‘Een slachtpart­ij’ wordt de eerste avond van de heropening van cafés en bars genoemd in Britse media. Beelden uit onder meer Londen, Newcastle en Leeds schetsten een ontnuchter­end beeld van hoe de eerste uitgaansav­ond na de lockdown verliep.

Een jonge vrouw die bewusteloo­s op het natte voetpad lag, een andere die over leek te geven terwijl vrienden haar haren naar achteren houden en enkele jonge kerels die over de straat waggelden en hun best doen om overeind te blijven: het was er allemaal bij. Op veel plaatsen was er ook geen enkele aandacht voor de sociale afstand van één meter, die iedereen in het Verenigd Koninkrijk in acht moet nemen om de verspreidi­ng van het coronaviru­s tegen te gaan. Dat was onder meer het geval in de propvolle straten van de Londense wijk Soho. Volgens de politie is het ‘glashelder’ dat dronken mensen de regels niet kunnen volgen. Er werd onder meer melding gemaakt van naakte mensen, dronkenlui en gevechten.

Het afgelopen weekend werden de coronamaat­regelen flink versoepeld in Engeland. Naast cafés en pubs mochten ook restaurant­s en filmzalen weer de deuren openen. De sociale afstand moest daarbij wel gerespecte­erd worden om een tweede golf van het coronaviru­s te vermijden. De Britse premier Boris Johnson riep zijn landgenote­n vrijdag nog op om zich “verstandig” te gedragen. In Wales en Schotland zijn de cafés en bars nog niet opnieuw open.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname