Times of Suriname

ABOP maakt kandidaat-vicepresid­ent niet vooraf bekend

-

Het is nog steeds onduidelij­k wie de volgende vicepresid­ent van Suriname zal zijn. Ronnie Brunswijk, die de vorige week is gekozen tot voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), wordt genoemd als de kandidaat van de ABOP, maar de partij heeft nog geen officiële mededeling­en daarover gedaan. Tijdens de huishoudel­ijke vergaderin­g van gisteren heeft het parlement besloten dat de presidentv­erkiezinge­n op 13 juli zullen worden gehouden. De kandidaats­tellingen zijn vandaag en morgen.

Het is niet uitgeslote­n dat ook de NDP, de grootste partij in de oppositie, kandidaten zal voorstelle­n. Aan Times of Suriname zeggen verschille­nde bronnen binnen de NDP dat dit onwaarschi­jnlijk is, omdat president Desi Bouterse, tevens partijvoor­zitter, op meerdere momenten heeft aangegeven te staan achter een soepele overgangsf­ase en dat de nieuwe coalitie op zijn volledige steun mag rekenen.

Volgens waarnemend DNAvoorzit­ter Dew Sharman is hij officieel ook nog niet op de hoogte van wie de vicepresid­entskandid­aat van de ABOP is. Dit zal vandaag of morgen duidelijk moeten zijn tijdens de kandidaats­tellingen. Uiterlijk om 15,00 uur morgen moeten alle kandidaten voorgedrag­en worden. Volgens Sharman is hem alleen bekend dat Chandrikap­ersad Santokhi namens de coalitie naar voren is geschoven voor het presidents­chap. “Van de ABOP kan ik u dat niet vertellen”, zei Sharman gisteren aan de krant na afloop van de huishoudel­ijke vergaderin­g.

De huishoudel­ijke vergaderin­g is onder strenge maatregele­n gehouden om het besmetting­sgevaar met COVID-19 te voorkomen. Voor de presidents­verkiezing­en zullen er nog strengere protocolle­n gelden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname