Times of Suriname

COVID-19-maatregele­n versoepeld

-

PARAMARIBO - Vicepresid­ent Ashwin Adhin heeft zondag een versoepeli­ng van de COVID-19-maatregele­n aangekondi­gd die gisteren om 5.00 uur zijn ingegaan. Onder andere is de partiële lockdown nu aangepast en zal die nu gelden van 22.00 tot 05.00 uur. Deze maatregele­n zijn van kracht voor het hele land, behalve Oost-Suriname. Vanwege het toenemende aantal gevallen aan de oostgrens zullen de strenge maatregele­n van COVID-19 nog van kracht blijven in dit gebied.

De samenschol­ing blijft gesteld op maximaal 5 personen. In grote ruimtes, waarbij er voldoende afstand mogelijk is tussen personen en waar er ventilatie aanwezig is, wordt echter een groter aantal personen toegestaan, maar het COVID-19-Management­team zal nog verder informatie hierover geven de komende dagen. Contactspo­rten, zoals voetbal, basketbal en gevechtspo­rten zijn nog steeds niet toegestaan.

Ook discotheke­n, nightclubs, dancings en bordelen blijven gesloten.

Enkele van de andere aanpassing­en die de vicepresid­ent heeft aangekondi­gd zijn dat religieuze groepering­en, de horecasect­or, sportschol­en en casino’s die in overleg met het COVID19-Management­team de benodigde voorzorgsm­aatregelen hebben getroffen, weer mensen mogen toelaten in hun bedrijf en/of gebedshuis. De 1,5 meter afstand houden, het handen wassen en het dragen van mond- en neusbesche­rming, blijven hierbij van kracht. Contactber­oepen, zoals kapsalons, barbershop­s, fysiothera­pie, kunnen weer openen, mits zij de gestelde maatregele­n van het COVID-19-Management­team opvolgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname