Times of Suriname

Ruim 25 duizend COVID-19-steunpakke­tten verstrekt

-

PARAMARIBO - Het aantal COVID-19-steunpakke­tten dat verstrekt is in de verschille­nde districten is meer dan 25 duizend. Dit zegt Angela Salmo, directeur van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­estiging (Sozavo) aan de krant. In het district Saramacca zijn alle geregistre­erden voorzien van zo een pakket.

Salmo zegt dat vanwege de vlotte verwerking van de registrati­egegevens het ministerie besloten heeft om voor 6 juli weer te beginnen met het uitdelen van pakketten. De planning was in eerste instantie om gisteren te starten, nadat twee weken geleden de distributi­e van individuel­e steunpakke­tten was stopgezet vanwege chaotische situaties bij de verschille­nde distributi­eplekken. Het ministerie voerde daarom nieuwe regels door, waarbij degenen die zo een voedselpak­ket dringend nodig hadden, zich moesten laten registeren bij een wijkkantoo­r in hun district. De registrati­eperiode die gold voor onder andere seniore burgers, mensen met een beperking en werklozen is de vorige week afgesloten.

De Sozavo-directeur zegt dat het ministerie deze week klaar wil zijn met het uitdelen van de pakketten. Kleine groepen geregistre­erden uit onder andere Marowijne, Nickerie, Para en Wanica moeten nog voorzien worden. In het district Commewijne moeten volgens de directeur nog tal van pakketten verstrekt worden. In Paramaribo moet de groep volgens letterregi­stratie F tot en met O aan de beurt komen. Salmo zegt dat het ministerie zeker deze week eenieder voorzien zal hebben.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname