Times of Suriname

“Ik wist niet wat…”

-

PARAMARIBO Marengo P vertelde gisteren dat hij wegens omstandigh­eden een woning was binnengedr­ongen. Daarbij werd hij bij betrapping beschoten en aangehoude­n. “Ik wist niet wat er op dat moment met mij aan de hand was.”

Marengo P verklaarde dat hij pasgeboren baby’s had en dat zijn vrouw klaagde. Hij bekende dat hij een telefoon en een televisie heeft weggenomen. Volgens hem stond het pand open. De benadeelde verklaarde dat hij sliep toen de deur werd opengetrap­t. De diefstal heeft op klaarlicht­e dag plaatsgevo­nden. Marengo P, die in 2014 werd veroordeel­d tot vijf jaar celstraf, plaatste de gestolen spullen in zijn auto en wilde wegrijden. De eigenaar heeft toen schoten gelost waarbij hij werd geraakt. De politie heeft bij aankomst twee schoten op de verdachte gelost, omdat de man geen gevolg gaf aan haar stopteken. Marengo P vindt dat het niet klopt dat hij probeerde te ontkomen aan zijn aanhouding. Hij beweerde reeds omsingeld te zijn toen hij werd beschoten.

Advocaat Harold Belfor stelde de vraag of het noodzakeli­jk was vuurwapeng­eweld te gebruiken. Rechter Maureen Dayala wil daarom een politieman horen. Op 28 juli wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname