Times of Suriname

Fransman krijgt drie jaar celstraf

-

PARAMARIBO Rechter Maureen Dayala heeft Fransman Savrane T gisteren veroordeel­d tot drie jaar celstraf en een boete van SRD 6.000, subsidiair zes maanden hechtenis voor het uitvoeren van 7.120 gram cocaïne. De in beslag genomen drugs zijn onttrokken aan het verkeer.

Dayala neemt mee dat de man bij de politie verklaarde dat het verboden spul in zijn reisbagage is aangetroff­en. Hij moest de drugs smokkelen voor een ander naar de Bahamas, waarvoor hij USD 4500 zou ontvangen. Zijn verdedigin­g vroeg de rechter niet mee te gaan met het strafvoors­tel, omdat niet expliciet is aangegeven in de dagvaardin­g waar naartoe de verdachte de drugs zou uitvoeren. Zij vroeg het Openbaar Ministerie nietontvan­kelijk te verklaren en de dagvaardin­g nietig te verklaren.

Dayala zegt dat de dagvaardin­g naar rechterlij­ke interpreta­tie voldoet aan de eisen van duidelijkh­eid, voldoende feitelijkh­eid heeft en geen innerlijke tegenstrij­digheid vertoont. Volgens haar heeft de man zelf aangegeven dat hij eerder betrokken is geweest bij strafbare feiten.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname