Times of Suriname

Haïtiaan riskeert vier jaar celstraf

-

PARAMARIBO - Haïtiaan Kenol J riskeert vier jaar celstraf voor het oplichten van drie vrouwen. Officier van justitie Shanta Mahadew kwam tot het bewijs van oplichting, verduister­ing en diefstal.

Zij zegt dat de man negen strafbare feiten ten laste is gelegd. Ook geeft zij aan dat de benadeelde­n de verdachte hebben herkend aan zijn gezicht en stem. Volgens haar was Kenol J erbij toen de benadeelde­n werden bestolen. Hij heeft toen opgetreden als vertaler. De verdachte heeft vanaf het begin ontkend schuldig te zijn. Het valt Mahadew op dat de man steeds dezelfde modus operandi heeft gebruikt bij alle benadeelde­n. Volgens haar heeft de verdachte de benadeelde­n heel zorgvuldig opgezocht en benaderd. Drie vrouwen getuigden eerder afzonderli­jk in de rechtszaal dat zij hun sieraden aan een

Haïtiaanse vrouw afstonden en Kenol J toen optrad als vertaler. De sieraden werden in een pakketje gedaan. De benadeelde­n mochten dat thuis openmaken en ontdekten toen dat er slechts steentjes in waren. Op 28 juli doet de rechter uitspraak.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname