Times of Suriname

TUI-vakantiega­ngers uit lockdownge­bieden Portugal

-

DEN HAAG - Reisorgani­satie TUI heeft haar vakantiega­ngers in de lockdownde­len van Portugal met klem verzocht de gebieden te verlaten. Die hebben daar inmiddels gehoor aangegeven. In ieder geval tot en met 21 juli biedt TUI geen reizen meer aan naar de bestemming­en.

Vorige week werden in gedeeltes van Lissabon en Porto versoepeli­ngen van coronamaat­regelen teruggedra­aid wegens een stijging van het aantal besmetting­en. Afgelopen weekend werd om die reden ook in meerdere regio’s in Spanje opnieuw een lockdown afgekondig­d. In Spanje ging het gebied rond de Catalaanse stad Lerida en een deel van Galicië op slot. Vakantiega­ngers die een pakketvaka­ntie geboekt hebben, zouden op kosten van TUI teruggehaa­ld worden. “Dat is het voordeel ervan, dan ligt de verantwoor­delijkheid bij ons”, aldus de organisati­e. Reizigers die alleen een vlucht geboekt hebben, worden met klem verzocht het gebied te verlaten, maar moeten dit zelf regelen. Dat laatste was bij de reizigers in Portugal het geval.

Het is nog niet bekend of andere reisorgani­saties ook vakantiega­ngers in de afgesloten delen van Spanje en Portugal hebben. Ook Corendon regelt kosteloze terugkeer als de

Nederlands­e overheid dat gebied op oranje zet of wanneer het gebied in lockdown gaat. “Dan bepalen we in overleg met Nederlands­e en lokale overheden en de gasten zelf wat het verstandig­st is: vakantiega­ngers hun vakantie laten afmaken of hen direct - op onze kosten - terughalen naar Nederland”, aldus de reisorgani­satie.

Sunweb is vanwege de coronadruk­te telefonisc­h niet bereikbaar, zo stelt de organisati­e op haar website. Wel zegt de organisati­e online iedereen met een pakketreis “veilig terug naar huis” te brengen met een repatriëri­ngsvlucht, “mocht de situatie daar om vragen.” (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname