Times of Suriname

Boze boeren zorgen met trekkers voor 10 kilometer file op A2

-

WAARDENBUR­G Tientallen actievoere­nde boeren op trekkers hebben gisteren tijdens de avondspits voor veel vertraging gezorgd op de A2 van Utrecht naar Den Bosch. Tussen Beesd en Zaltbommel stond rond 18.00 uur een file van 11 kilometer, meldt de ANWB.

Rond 18.30 uur keerden de boeren volgens de ANWB om bij Zaltbommel en reden de trekkers over de A2 weer terug richting Utrecht. Dit zorgde voor ruim een half uur vertraging en 6 kilometer file. Het is de vijfde avond op rij dat agrariërs in Nederland de weg opgaan om te protestere­n. De boeren zijn boos op de nieuwe veevoermaa­tregel van minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwa­liteit.

De boeren togen de afgelopen dagen onder meer met trekkers naar distributi­ecentra van supermarkt­en in Drenthe, Groningen en Gelderland. Ook blokkeerde­n zij op meerdere plekken wegen, waaronder de A32 en A7 bij Heerenveen en toegangswe­gen naar Eindhoven Airport. De acties begonnen donderdaga­vond toen boeren met trekkers naar het Binnenhof in Den Haag reden voor een spontaan protest.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname