Times of Suriname

Opnieuw explosie bij huis aan Vrijheidsl­aan in Haarlem

-

HAARLEM - Bij een huis aan de Vrijheidsl­aan, waar in mei een 48-jarige vrouw zwaargewon­d raakte, is opnieuw een explosie geweest. Gistermorg­en rond 08.00 uur explodeerd­e er iets in de omgeving van de woning waar zich eerder al meerdere incidenten hebben voorgedaan. Bij de explosie van gisterocht­end raakte niemand gewond, meldt het Haarlems Dagblad. De politie is met meerdere eenheden aanwezig en doet onderzoek. Omwonenden wordt via Burgernet gevraagd uit te kijken naar een man in een donkerkleu­rig trainingsp­ak. Volgens een woordvoerd­er van de politie gaat het mogelijk om vuurwerk.

Eind mei raakte in dezelfde straat een vrouw zwaargewon­d, doordat zij werd geraakt door een vuurwerkbo­m die door haar brievenbus was gegooid. De explosie in mei zouden in verband worden gebracht met rivalisere­nde jeugdbende­s. De gewonde vrouw zou de moeder van een van de jongens zijn, zo meldde NH Nieuws.

Volgens buren die NH Nieuws eerder sprak, zouden twee groepen jongeren al tijdenlang elkaar thuis terroriser­en. Stenen worden door de ramen gegooid, vuurwerk op huizen gebonden.

“Deze jongens hebben geen geweten”, vertelde een buurvrouw destijds. “Over en weer worden er dingen vernield en bommen geplaatst. En nu pakken ze dus elkaars moeder. Straks overkomt één van onze kinderen iets.” De politie hield voor de explosie in mei een 23-jarige Haarlemmer aan.

De politie houdt er in het onderzoek naar de explosie van gisterocht­end rekening mee dat er een verband is met de eerdere incidenten.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname