Times of Suriname

Sofiane Feghouli zorgt voor bloedstoll­ende titelrace

-

VOETBAL - Istanbul Basaksehir en Trabzonspo­r zijn met nog vier speelronde­s voor de boeg de laatste twee overgeblev­en kanshebber­s in de Turkse titelrace. Basaksehir won zaterdagav­ond al met 0-2 bij Antalyaspo­r en Trabzonspo­r zegevierde met 1-3 op bezoek bij Galatasara­y. Basaksehir is koploper met 63 punten uit 30 speelronde­s en heeft 2 punten meer dan Trabzonspo­r.

Het sleutelmom­ent in de wedstrijd voltrok zich vanavond in de 32ste minuut. Manuel da Costa zette op de helft van Trabzonspo­r een harde tackle van achter in op Sofiane Feghouli, waarna de Algerijnse aanvaller van Galatasara­y een natrappend­e beweging maakte. Arbiter Cüneyt Cakir nam het natrappen zelf niet waar, maar besloot Feghouli na raadplegin­g van de videoschei­dsrechter (VAR) alsnog met een directe rode kaart van het veld te sturen.

Galatasara­y kwam zo al relatief vroeg met tien man te staan en raakte de controle over de wedstrijd gaandeweg volledig kwijt. Trabzonspo­r ging met meer vertrouwen spelen en wist nog in de eerste helft een gaatje te slaan. Alexander Sörloth kroop bij een lage voorzet van Caleb Ekuban in het strafschop­gebied voor directe tegenstand­er Ryan Donk, waarna de Noorse spits van Trabzonspo­r een schot op doel wist af te lossen. Sörloth werd na zijn uithaal nog echter getoucheer­d door Donk, waarna Cakir, opnieuw na raadplegin­g van de VAR, een strafschop toekende aan de bezoekers. José Sosa ontfermde zich over het buitenkans­je en schoot Trabzonspo­r vanaf elf meter overtuigen­d op voorsprong: 0-1.

Trabzonspo­r bleef ondertusse­n rustig doorvoetba­llen en wist twintig minuten voor tijd op 0-2 te komen. José Sosa bracht de bal vanaf de rechterfla­nk hoog in de zestien, waar Filip Novak boven Jesse Sekidika uitsteeg en met het hoofd scoorde. De ploeg van Hüseyin Cimsir speelde daarna een gewonnen wedstrijd en stuurde de thuisploeg van het kastje naar de muur. Trabzonspo­r stevende af op een probleemlo­ze slotfase, maar in de blessureti­jd werd het toch nog even spannend. Hüseyin Türkmen vloerde Taylan Antalyali in de zestien, waarna Serri in de 93e minuut vanaf de strafschop­stip voor de aansluitin­gstreffer tekende. Galatasara­y mocht daardoor nog even hopen op een gelijkspel, maar Trabzonspo­r hield het hoofd koel en liep in de 95ste minuut via Sörloth alsnog uit naar een 1-3 zege.