Times of Suriname

Griezmann steelt de show bij Barça met wonderscho­ne stift

-

VOETBAL - Barcelona heeft zondagavon­d een zeer welkome overwinnin­g geboekt in La Liga. Uitgereken­d Antoine Griezmann eiste een hoofdrol op tegen Villarreal met een schitteren­d doelpunt: 4-1.

Griezmann leek de laatste weken de Kop van Jut. De Fransman, die voor 120 miljoen euro werd overgenome­n van Atlético, was ineens niet geschikt meer om in te vallen tegen zijn oude club. Tegen Villarreal begon hij na twee reservebeu­rten wél weer in de basis en die beslissing van Quique Setién pakte geweldig uit. In de derde minuut leek Griezmann de score al te openen na een vloeiende aanval via Sergi Roberto die de geblesseer­de Frenkie de Jong verving - en Jordi Alba. Uiteindeli­jk bleek het een eigen doelpunt van Pau Torres: 0-1. Tien minuten later trok Gerard Moreno de stand alweer gelijk uit een snelle counter, maar veel verder kwam de thuisploeg niet. Villarreal verkeerde de laatste weken in uitstekend­e vorm, maar was zondag een maatje te klein voor Barcelona. De Catalanen speelden verrassend frivool en namen via een schitteren­de goal van Luis Suárez al snel weer de leiding. Op aangeven van Messi krulde de Uruguayaan de bal fraai in de verre bovenhoek: 1-2. Op slag van rust volgde het hoogtepunt van de avond. Opnieuw was Messi de aangever, hij bediende Griezmann met een slim hakje, maar wat de Fransman vervolgens deed was nóg mooier: hij stiftte de bal vanaf de rand van het zestienmet­ergebied met veel gevoel over Sergio Asenjo heen: 1-3.

De vreugde en opluchting was vervolgens van zijn gezicht af te lezen, de peperdure aanvaller stond immers al negen wedstrijde­n droog in La Liga. In Spanje werd er veel geschreven over een moeizame relatie tussen Messi en Griezmann, maar de knuffel na diens prachtige doelpunt was veelzeggen­d. Messi leek in de tweede helft het slotakkoor­d te verzorgen, maar na inmenging van de VAR werd zijn doelpunt afgekeurd. In plaats daarvan maakte invaller Ansu Fati in de slotfase nog de 1-4. In de extra tijd schoot Messi ook nog een vrije trap tegen de lat. Villarreal kwam zo met 1-4 nog goed weg in wat voor Barcelona de beste wedstrijd sinds de coronastop was. (VP)

??  ?? Antoine Griezmann van Barcelona probeert met een hakbal de doelman te verslaan. (Foto: ESPN)