Times of Suriname

De Gea weer onder vuur

- David de Gea blunderde in de wedstrijd tegen Bournemout­h, waardoor Manchester United op een 1-0 achterstan­d kwam. De Gea krijgt nu kritiek van analist Rio Ferdinand. (Foto: AD)

VOETBAL - Na de overtuigen­de 5-2 overwinnin­g tegen Bournemout­h sluipt Manchester United opnieuw de top vijf binnen van de Premier League. The Mancunians kwamen wel op een 0-1 achterstan­d door een fout van doelman David de Gea.

En die fout werd niet goed onthaald door Rio Ferdinand, momenteel analist maar ook boegbeeld van Man Utd. “Ze waren erg slecht gestart”, verklaarde Ferdinand op BT

Sport. “Er waren overal fouten gemaakt en er werden verkeerde beslissing genomen. Maar ik denk vooral dat de Gea beter had moeten acteren bij zijn eerste paal. Dat was één van de hatelijkst­e dingen toen ik nog voetbalde. Ik had mijn doelman een pak voor zijn broek gegeven als hij een doelpunt weggaf aan de eerste paal.”

Volgens keeperstra­iner Eric Steele is het tijd voor een wissel van de wacht in het doel van Man Utd. Steele haalde

Dean Henderson binnen bij de club op 14-jarige leeftijd. Momenteel wordt Henderson uitgeleend aan Sheffield United, waar hij aantoont dat hij klaar is voor het grote werk. “Ik zou hem graag zien spelen bij United”, citeerde The Mirror. “Maar er is een groot verschil tussen spelen in de Championsh­ip en Premier League met Sheffield United. Man Utd heeft altijd nood aan uitdaginge­n en ik denk dat die volgend seizoen van Dean Henderson kan komen.” (VN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname