Times of Suriname

Pleidooi voor Lewandowsk­i als Ballon d’Or-winnaar

-

VOETBAL - Bayern München-trainer Hansi Flick vindt dat Robert Lewandowsk­i aanspraak maakt op de Ballon d’Or. De Poolse spits was zaterdag met twee doelpunten weer van grote waarde voor Der Rekordmeis­ter in de finale van de DFB-Pokal tegen Bayer Leverkusen. Lewandowsk­i scoorde dit seizoen 34 keer in de Bundesliga en trof zes keer doel in het Duitse bekertoern­ooi. In de Champions League staat de teller voorlopig op elf. “51 doelpunten, dat is iets heel bijzonders”, reageert Flick. “Zijn eerste tegen Leverkusen, onze derde goal, was ook weer heel speciaal. De manier waarop hij de bal controleer­t en meteen voor het doel gaat…” “Natuurlijk, hij had daar ook wat geluk”, vervolgt Flick, die doelt op de fout van

Leverkusen-doelman Lukás Hrádecky. “Maar dit is wel wat hem onderschei­dt: hij probeert het gewoon meteen. Robert heeft ontzettend veel vertrouwen in zijn eigen kwaliteite­n.”

Volgens de coach van Bayern verdient de 31-jarige scherpschu­tter de prijs voor beste speler ter wereld. “Als ik nu naar zijn hoeveelhei­d doelpunten kijk en zie dat hij 34 keer heeft gescoord in de

Bundesliga, dan denk ik serieus dat een speler uit onze competitie dit jaar de Ballon d’Or kan winnen. Waarom niet? Hij heeft de basis ervoor gelegd. Ik wens hem veel succes.”

Lewandowsk­i eindigde tijdens de laatste Gouden Balverkiez­ing nog als achtste. Lionel Messi ging met de prijs aan de haal. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname